Öne Çıkanlar İl İçi Mazeret Tayinleri başkomiser KYK 464 Personel Alım İlanı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 22 Nisan 2024 Pazartesi Günü Okullar Yarım Gün Mü

Regaib Kandili'nde Hangi İbadetler Yapılmalı? (Namaz, Oruç, Dua, Sure, Namaz, Zikir)

12 Ocak-10 Şubat 2024 tarihlerini kapsayan Receb Ayı içerisinde yer alan Regaib Kandili'nde vatandaşlar namaz kılar, oruç tutar, dua eder, sure okur, ve zikir çeker. Biz de sizlerin doğru bilgilenmesi açısından Regaib Kandili İbadetlerini araştırdık ve haberimize taşıdık.

REGAİB KANDİLİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?

Sözlükte “kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış” anlamına gelen Regaib Kandili'nde yapılacak ibadetler şöyle sıralanmaktadır:

Regâib gecesi, oruçlu olarak karşılanmalıdır.

Regâib gecesi, akşamla yatsı arasında 12 rek'at "Hacet namazı" kılınır. 2 rek'atte bir selâm verilerek kılınan bu namazda, Fâtiha-i şerîfeden sonra her rek'atte 3 "İnnâ enzelnâhü...", 12 İhlâs-ı şerîf okunur.

Namazdan sonra 7 Salât-ı Ümmiye okunup secdeye varılır.

Salât-ı Ümmiye: "Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin-nebiyyil-ümmiyyi ve alâ âlihî ve sahbihî ve sellim"

Secdede 70 defa; "Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbül-melâiketi ver-rûh" okunur.

Secdeden kalkıp 1 defa; "Rabbiğfir verham ve tecâvez ammâ ta'lem. İnneke entel-eazzül-ekrem" okunur.

Tekrar secdeye varılıp yine 70 defa; "Sübbûhun kuddûsün rabbünâ ve rabbül-melâiketi ver-rûh" okunur.

Secdeden kalkıp duâ yapılır.

Duâda Hz. Allâh'a "Allâhümme bârik lenâ recebe ve şa'bân. Ve bellığnâ ramazân" şeklinde ilticâ etmelidir.

Regâib gecesinden sonraki gündüzde (yani Cuma günü) öğle ile ikindi arasında, 2 rek'atte bir selâm verilerek 4 rek'at teşekkür namazı kılınır. Her rek'atte 1 Fâtiha-i şerîfe, 7 Âyetü'l Kürsî, 5 İhlâs-ı şerîf, 5 "Kul eûzu birabbil-felak...", 5 "Kul eûzu birabbin-nâs..." okunur.

Namazdan sonra 25 defa "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azîmil-kebîril-müteâl"; 25 defa "Estagfirullâhe'l-aziym. Ve etûbü ileyk" denilip duâ yapilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.