Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

2021 Yılı İl Müftü Yardımcılığı (Kadın) Sınav Sonucu ve Atamalarıyla İlgili Duyuru

2021 yılı İl Müftü Yardımcılığı (Kadın) kadroları için yapılan yazılı ve sözlü sınav sonucuna istinaden yerleştirilen adaylar yerleştirme sonuçlarını  https://dibbys.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebileceklerdir.

22/01/2022 tarihinde yapılan yazılı, 06.04.2022 tarihinde yapılan sözlü sınav sonucu başarılı olan adayların atama işlemleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır:

1. Sınavda başarılı olan İl Müftü Yardımcısı adayları, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 6. maddesinin 1. fıkrasının (n) bendi ile 24. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre atanacaklardır.

2. Başkanlığımız taşra teşkilatı bünyesindeki her ilde sadece 1 tane kadın il müftü yardımcısı kadrosu ihdas edildiğinden (Ankara ve İstanbul 2 kadro) sınav sonucu başarılı olup yerleştirilmesi gerçekleştirilen adayların atandığı yere başlaması halinde kadro imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı mazeret sebebiyle (sağlık, aile birliği, engellilik, şehit ve gazi yakınlığı ve sonradan oluşabilecek diğer mazeretler dâhil) nakillerinin gerçekleştirilemeyeceği bilincinde olarak göreve başlamaları gerekmektedir.

3. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 20/2. Maddesi gereğince atandığı yere başlayan adayların bulundukları yerde 2 yıl çalışmadıkça önceki unvan veya görev yerine atamaları yapılamayacaktır.

4. Atandığı yere başlayan adaylar asgari hizmet sürelerini (3 yıl) tamamlamadıkça yurtdışı teşkilatında görevlendirilemeyecektir.

5. Adaylardan halen yurt dışı teşkilatında geçici görevde olanların kanuni süresi içinde görevlerine başlamaları gerekmektedir. İl Müftü Yardımcısı olarak atanma hakkından feragat ederek yurt dışındaki görevlerine devam etmek isteyenlerin, feragat dilekçelerini 25/04/2022 tarihine kadar Başkanlığımız Atama I Daire Başkanlığına göndermesi gerekmektedir.

6. Adayların atamaya esas olan;

1.https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama adresinden alınacak İlahiyat Fakültesi lisans veya denklik mezuniyet belgesini,
​​
2.Varsa ihtisas kursu bitirme belgesini,

3. Görev yapmaya mâni bir özrü bulunmadığına ve adli sicil kaydının bulunmadığına ilişkin dilekçe.

7. Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama I Daire Başkanlığına 25/04/2022 tarihine kadar önce e-posta daha sonra posta yoluyla veya elden göndermeleri gerekmektedir. İlgili evrakı süresi içerisinde teslim etmeyen adayların atama işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

8. Atamalar hakkında https://www.diyanet.gov.tr web adresinden yapılan duyurular dışında ilave bir tebligat yapılmayacak, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyecektir.

9. Atamalarla ilgili (0 312 295 84 43-77 91) numaralı telefonlardan bilgi alınabilecektir.

E-Posta Adresi: [email protected]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.