Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

36 Adet Bayan İl Müftü Yardımcısı Alınacak

KamuMeb.net - Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında münhal bulunan genel idare hizmetleri sınıfındaki 36 adet “il müftü yardımcısıkadrosuna sınav (yazılı ve sözlü) sonucuna göre kurum içi naklen bayan personel alımı yapılacaktır.

En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Kur’an kursu öğreticisi, dengi veya üstü sayılan görevlerde altı yıl (6) görev yapmış, il müftü yardımcısı unvanında müktesebi bulunmayan bayan adaylar başvuru yapabilir.

Başvurular 22 Nisan 2019 tarihinde başlayacak ve 6 Mayıs 2019 tarihinde sona erecektir. Başvurular ilgili birimlerdeki DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Başkanlığımız DİBBYS programı üzerinden alınacaktır.

Yazılı Sınav 12 Mayıs 2019 tarihinde Ankara'da yapılacak olup Kur’an-ı Kerim, Arapça, Tefsir, Hadis, Kelam, Fıkıh, İslam Tarihi ve İslam Ahlakı, Dini ve Mesleki Genel Kültür, Başkanlık ve Devlet Memurları ile ilgili mevzuat konularından sorular sorulacaktır.

Sözlü Sınavda; Kur’an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tefsir) (30 puan), Arapça (30 puan), Dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlakı) (30 puan), Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat (10 puan), konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Sınavda başarılı olabilmek için yazılı ve sözlü sınavın her birinden en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir. Yazılı sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır.

DUYURU

Bu yazının tüm hakları KamuMeb.net'e aittir. Kaynak göstermeden alıntılanamaz.

Kamueb.net - özel haber
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.