Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

500 Vaiz ve 540 Murakıp Alınacak

KamuMeb.net - Genel İdari Hizmetler sınıfına (GRUP 1) 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu 550 Şube Müdürü, (GRUP 2) 4 yıllık yükseköğrenim mezunu 50 şube müdürü, 400 Dini Hizmetler Uzmanı ve 250 Şef alınacak. Yazılı Sınav Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak. 

İlan edilen unvanlardan sadece birisi için sınava başvuru yapılmalıdır. Şube Müdürü unvanı için başvuru yapacak adayların en az 8 yıl çalışmış olması gerekmektedir. Din Hizmetleri Uzmanı için başvuru yapacak adayların en az 3 yıl görev yapmış olması gerekmektedir. Şef unvanı için başvuru yapacak adayların en az 5 yıl görev yapmış olması gerekmektedir.

Dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu, ihtisas kursunu başarı ile bitiren, memuriyette adaylığı kalkmış, Başkanlıkta en az iki yıl çalışmış adaylar başvuru yapabilir. Başvurular 6-16 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı merkezinde çalışan adaylar birimlerine, taşra teşkilatında çalışan adaylar bağlı bulundukları il ve ilçe müftülüklerine veya dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüklerine başvuracaklar.

Yurtdışında bulunan yada askerlik görevini yerine getiren adayların adına üçüncü şahıslar başvuru yapabilecek. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar 23 Eylül 2019 tarihine kadar ilan edilecek. Yazılı Sınava Başvurular 30 Eylül - 11 Ekim 2019 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesinin "Aday İşlemleri Sistemi" (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden yapılacak. Yazılı sınav ücreti 125 TL'dir. 

Yazılı sınav 2 Kasım 2019 tarihinde saat 14.00'da Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir ve Samsun olmak üzere toplam 7 sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Yazılı Sınav Giriş Belgesi 28 Ekim - 1 Kasım 2019 tarihlerinde Üniversitenin "Aday İşlemleri Sistemi" (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden alınabilecek. Yazılı Sınav Sonuçları 18 Kasım 2019 tarihinde (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) adresinden ilan edilecektir.

Yazılı Sınav test şeklinde yapılacak ve adaylara 50 soru sorulacaktır. Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar sözlü sınava çağrılacaktır. Kur'an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tefsir) (30 puan), Arapça (30 Puan), Dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlakı) ve hitabet (30 puan), Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat (10 puan) sözlü sınav konularıdır.

Yazılı ve sözlü aşamasının her birinden en az 70 (yetmiş) puan alınmalıdır. Sınav sorularına ve sınav uygulamasına yönelik itirazlar 4-8 Kasım 2019 tarihlerinde, sınav sonuçlarına yönelik itirazlar 18-22 Kasım 2019 tarihlerinde Üniversitenin "Aday İşlemleri Sistemi" (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/) üzerinden çevrimiçi olarak erişilen "Sınav İtiraz Formu" vasıtasıyla yapılacaktır. İtiraz ücreti 10 TL'dir. Sınav sorularına itiraz sonuçları 18 Kasım 2019 tarihinde, sınav sonuçlarına itiraz sonuçları 27 Kasım 2019 tarihinde açıklanacak.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.