Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor Projesi Duyurusu

Çocuklar, milletlerin ve toplumların geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Bir milletin sağlam temeller üzerinde yükselmesinin, o milletin çocuklarının inanç ve medeniyet değerleri ekseninde yetiştirilmesiyle yakın ilişkisi vardır. Bu meyanda, yolunu kaybeden insanlığın yönünü ve yörüngesini belirlemek için öz değerlerimizden, tarihi ve ilmî derinliğimizden hareket ederek medeniyetimizin düşünce kodlarını ve hayat veren ilkelerini bugünle buluşturmak ve çocuklarımızı geleceğe bu kadim değerlerle en iyi şekilde hazırlamak zorundayız.

Ailemizin gözbebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçlarını olduğu kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak bizim asli vazifemizdir. Hakları, ihtiyaçları, yetenekleri ve potansiyeli ile her çocuk toplumun geleceğini inşa edecek yapı taşı olarak özenle korunmalı ve yetiştirilmelidir. Çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan yatırımdır.

Yüce Rabbimizin bizlere emaneti olan çocuklara sahip çıkmak, onların korunması ve sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlanması için çözüm üretmek hepimizin görevidir. Bu bağlamda, Kur’an ve sünnetten beslenen sağlam referanslarla ve değişmez sabitelerle çocuklarımıza dini değerlerimizi kazandırmalıyız. Bu itibarla “2021 Yılı Eylem Planı” çerçevesinde ülke genelindeki imkânı olan bütün cami ve mescitlerde çocuklara yönelik aşağıda belirtilen çerçevede sömestr tatilinde “Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor” online programları düzenlenecektir.

PROJENİN UYGULAMA ADIMLARI

Ülke genelinde bilgisayar, internet vb. teknik imkânı olan cami görevlileri, görev bölgelerinde ikamet eden çocuklarla ilgili tarih aralığında hafta içi her gün çevrimiçi buluşma programı düzenleyecektir.

Program Whatsapp, Google Duo, Discord, Zoom gibi uygulamalar üzerinden online olarak uygulanacaktır.

Söz konusu program müftülükler tarafından ailelere duyurulacak ve katılmak isteyen çocukların kayıtları din görevlilerince iletişim bilgileri ile birlikte alınacaktır.

Hafta içi her gün din görevlileri tarafından çocuklara ilk 20 dakikalık dilimde dini bilgiler dersi yapılacak, ikinci 20 dakikalık dilimde ezberleri dinlenecek ve son 20 dakikalık dilimde ise anlatılan konu üzerinden sorulu-cevaplı tekrar yapılacaktır.

Derse katıldığı gün için 20 puan, doğru verilen her cevap için 10 puan (bir çocuk aynı günde birden fazla soru cevaplayabilir), ezberlenen her sure ve dua içinse 50 puan verilecek ve puanlar proje tanıtım kartının sonunda yer alan “ÖRNEK ÇİZELGE”ye işlenecektir.

Puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul öğrencileri farklı kategoride değerlendirilmek üzere birinci, ikinci ve üçüncülere mahalli imkanlar ölçüsünde 12.02.2021 tarihinde ödüller verilecektir.

Program ile ilgili 15 Ocak ve 22 Ocak 2021 tarihlerinde Cuma vaazlarından sonra vatandaşlara duyuru yapılacaktır.

Yapılan programlar 15-26.02.2021 tarihleri arasında il/ilçe sorumluları tarafından DHYS “Faaliyet > Faaliyet Kaydetme” ekranından “Diğer Faaliyetler > Dini Faaliyetler > Çevrimiçi Buluşmalar” faaliyet türüne hedef kitle “Çocuklar” seçilerek kaydedilecektir. 

Program gerçekleştiren her görevli için proje bitiminde ilgili müftülükçe yalnızca bir kayıt oluşturulacaktır. Kayıt sırasında “açıklama” kısmına “Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor” ibaresi yazılacaktır.

Proje Genel Koordinasyonu 

Din Hizmetleri Genel Md. Cami Hizmetleri Daire Bşk.

0312 295 73 33

[email protected]

Bilgi İçin İletişim

Ramazan DAĞLI

Diyanet İşleri Uzmanı

0312 295 72 68

[email protected]

Hüseyin TENİZ

Musahhih

0312 295 72 67

[email protected]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.