Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Çözülemeyen Sorunları Çözdük

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, ''Memur-Senimizle birlikte başarılı bir toplu sözleşme dönemi gerçekleştirdik. Gerek son toplu sözleşme gerekse diğer toplu sözleşme kazanımlarının hepsinin altında Memur-Sen’in, Diyanet-Sen’in alın teri imzası vardır. Aldığımız haklar, elde ettiğimiz kazanımlar kendiliğinden olmadığı gibi, birilerinin iddia ettiği gibi yetkisiz sendikalar tarafından da alınmadı. Hepsinin altında terimiz, yerimiz ve imzamız var. Örgütlü mücadelemiz olmasa çözümünü sağladığımız sorunlar, hala sorun olarak konuşulmaya devam ediyor olacaktı.

Gerek masada gerek sahada var gücümüzle bir mücadele verdik. Masada görüşülemez denilen konuları görüştük ve olumlu yönde mutabakat sağladık. Ben bu toplu sözleşmeyi yeni kazanımlar adına diğer toplu sözleşmelerden önde görüyorum. Sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge konusunu bir karara bağladık. Bakanlık ile yetkili konfederasyon Memur-Sen 2022’de bu konuları çalışacak. Yıllarca sendikalı ile sendikasız arasında bir ayrım olsun istedik. Toplu sözleşme ikramiyesinin de sendikalılar için 400 TL’ye çıkarılmasını, bu rakamın memurun cebine girmesini sağladık. Örgütlüler adına yüzde 30 ile yüzde 40,22 arasında değişen bir oransal zamma imza attık bu noktada yeni üye kayıtlarındaki artışla da elde ettiğimiz kazanımları taçlandırmak istiyoruz.

Kurdaki hareketlilik sonucunda gıda ve kira fiyatlarının yükselmesiyle kamu görevlilerin hayatındaki maliyetlerin de arttı memura yönelik bir ek zamma ihtiyaç var. Bu da Ocak ayındaki yüzde 5'lik zam ve enflasyon farkıyla birlikte bir de üzerine ek zammın verilmesi gerekiyor. Biz burada Memur-Sen ailesi olarak bir diplomasi yaptık. Görüşmede prensipte bir konuda uzlaştık. Zam ve enflasyon farkına ilaveten ek zam konusunda uzlaştık.

Dünden bugüne nasıl geldiğimizi muhakeme ettiğimizde çok mesafe katettiğimizi açık bir şekilde görebiliyoruz. Yarına baktığımızda ise bizi ne kadar büyük sorumlulukların beklediğini, üyelerimizi alın terinin karşılığını alması için daha çok mücadele etmemiz gerektiğini biliyoruz. Toplu sözleşme masasında, gündeme alınmayanları gündeme aldırdık, çözülemez denilen sorunları çözdük, çok uzak ufuklarda görünen kazanımları mümkün kıldık, imza altına aldık.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.