Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı memurlar EYT Mahmut Özer

Din Görevlilerinin Pandemi Sürecindeki Sorunları

Din görevlilerinin pandemi süresince gerek Vefa Destek gruplarında gerekse Filyasyon ekiplerinde büyük bir özveri ile çalıştıklarını belirten Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “din görevlilerimiz bu görevleri icra ederken bazı sıkıntılarla karşılaşıyorlar. Hem asli görevlerini yerine getiren hem de filyasyonda vefa gruplarında yer alan din görevlilerimizde vefa bekliyor, karşılaştıkları bir takım sorunlara çözüm bekliyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “din görevlilerimiz ve camilerimiz bu süreçte pandemi tedbirlerine uyulması konusunda örnek oldu. Vefa destek gruplarında ve filyasyon ekiplerindeki çalışmalarınını da takdir ediyorum. Karşılaşılan sorunları çözmek için elimizden gelini yapacağız” dedi.

Din görevlilerinin karşılaştıkları ve çözülmesi beklenen sorunlar arasında; filyasyon ekiplerinde görev alan din görevlilerinin Mülki Amirleri tarafından asli görevlerinden idari izinli sayılması; din görevlilerinin Korona’dan vefat edenlerin cenazelerini yıkama konusunda zorlanmaması; filyasyon ekiplerine geçici görev yolluğu ödemesi yapılması; TYP kapsamında okullarda görevlendirilen personelin okulların kapalı olduğu dönemlerde camilere yönlendirilmesi; filyasyon ekiplerinde görev alan din görevlilerine haftalık izin günlerinde görev verilmemesi; filyasyon ekiplerinde görev alan kişilerin dönüşümlü görevlendirilmesi; filyasyonda görev alan bütün personele başarı belgesi verilmesi; sokağa çıkma kısıtlamalarını ve cami cemaatini provoke etmek isteyenlere fırsat verilmemeli; köy muhtarlarının cami görevlilerinin amiri gibi davranmaları önlenmelidir; Mülki Amirlerin pandemi döneminde STK ile iletişim kanallarını açık tutmaları konuları yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.