Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

Diyanet 4-B Sözleşmeli Personel (Sözper-2020) Alacak

KPSS Puanına göre çağırılıp Sözlü Sınavla lisans mezunu 5 adet Arşiv Uzmanı alınacak. Ayrıca Lisans mezunu 3 adet Almanca bilen, 4 adet Arapça bilen, 2 adet Çince bilen, 4 adet Fransızca bilen, 4 adet İngilizce bilen, 3 adet İspanyolca bilen, 1 adet Japonca bilen, 3 adet Rusça bilen toplam 29 adet Mütercim-Tercüman alınacak.

KPSS şartı olan unvanlarda 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-3 puan türünden en az 50 puan almış olmak gerekmektedir.

İşaret Dili Tercümanı unvanı için 40 yaşını doldurmamış adayların Yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde işaret dili eğitimi veren bölümlerinin birinden mezun veya en az önlisans mezunu olup tercümanlık yapacak seviyede işaret dilini bildiğini gösteren en az 200 saatlik Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge veya sertifikaya sahip olması gerekmektedir. 

Kameraman unvanı için 35 yaşını doldurmamış adayların; Yükseköğrenim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Radyo ve Televizyon/Sinema ve Televizyon/Radyo, Sinema ve Televizyon/Fotoğraf ve Video/Film Tasarımı/Film Tasarımı ve Yazarlık/Film Tasarımı ve Yönetmenlik/Görsel İletişim Tasarımı/Görsel Sanatlar/Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi bölümlerinden veya Yükseköğrenim kurumlarının en az önlisans düzeyinde eğitim veren Radyo ve Televizyon Programcılığı/Fotoğrafçılık ve Kameramanlık/Radyo ve Televizyon Teknolojisi/Film Yapım Teknikleri/Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı/ Radyo ve Televizyon Tekniği/Radyo-Televizyon Teknolojisi/Radyo-TV-Yayıncılığı/Televizyon Yapım ve Yönetimi bölümlerinin birinden mezun olması gerekmektedir. Ayrıca en az 3 yıl çalışmış olmak da aranan diğer şartlardandır.

Tashihçi unvanı için dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu, herhangi bir yabancı dilden YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) düzeyinde en az 50 puan almış veya bu puan dengi yabancı dil belgesine sahip olmak 40 yaşını doldurmamış adaylar başvuru yapabilecek.

Yönetmen unvanı için Yükseköğrenim kurumlarının en az ön lisans düzeyinde eğitim veren radyo, televizyon, sinema ve gazetecilik bölümlerinin birinden mezun, en az 3 yıl yönetmen olarak çalışmış 40 yaşını doldurmamış adaylar başvuru yapabilecek.

Yazma Eser Patoloji Uzmanı unvanı için Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren kimya, Türk el sanatları konservasyon, restorasyon (kitap restatörü) bölümlerinin birinden mezun, 40 yaşını doldurmamış adaylar başvuru yapabilecek.

Yazma Eser Uzmanı için Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Arap, Fars dili edebiyat bölümlerinden mezun, 40 yaşını doldurmamış adaylar başvuru yapabilecek.

Arşiv Uzmanı unvanı için Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren kütüphanecilik, bilgi-belge yönetimi, arşiv ya da programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça derslerine yer veren bölümlerinden birinden mezun, 40 yaşını doldurmamış adaylar başvuru yapabilecek.

Mütercim-Tercüman unvanı için Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Japonca ve Rusça yabancı dil bölümlerinin birinden mezun, belirtilen dillerden en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine sahip, 40 yaşını doldurmamış adaylar başvuru yapabilecek. 

Başvurular 8-22 Haziran 2020 tarihleri 08.30-16.30 saatleri arasında sinav.diyanet.gov.tr  adresi üzerindeki sınav başvuru formu doldurulacak ardından başvuruyu onaylatmak için herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edilecektir.

Adaylar başvurularını yaparken 1000 karakteri geçmeyecek şekilde özgeçmişlerini yazacaklar. Başvuru esnasında adaylardan T.C. Kimlik Numaralı Kimlik Belgesi, diploma veya mezuniyet belgesi istenmektedir. Dil Puanı şartı aranan unvanlar için son 5 yıl içerisinde alınmış geçerli dil puanını gösterir belge istenmektedir. Arşiv uzmanı için yükseköğretim kurumlarının kütüphanecilik, bilgi-belge yönetimi veya arşiv bölümlerinden mezun olmayanların yükseköğretim programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça dersleri aldığını gösterir belge istenmektedir.

Kameraman ve yönetmen unvanları için çalışılan kurum ve kuruluşlardan alınacak ve çalışılan süreleri gösterir belge veya iş sözleşmesi, çalışılan süreler boyunca adına prim yatırıldığını gösterir Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış belge istenmektedir.

Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına, sabıka ve arşiv kaydı bulunmadığına dair adayın yazılı beyanı 0312 285 85 72 nolu faksa gönderilmelidir. Sınav Ankara'da yapılacak olup sadece mesleki-uygulamalı sınav yapılacak unvanlar için geçerli/onaylı başvurusu olan bütün adaylar sözlü sınava çağrılacaktır. Sınavda Genel Kültür'den 20 puan, Genel Yetenek'ten 20 puan, Mesleki Bilgi Beceri ve Uygulamadan 60 puan olarak değerlendirme yapılacaktır. Sözlü veya mesleki uygulama olarak yapılan sınavlarda en az 70 puan almak gerekmektedir.

Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 gün içinde yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığına yapılacaktır. İtirazlar, en geç 15 gün içinde incelenerek adaya bildirilecektir.

Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırılmayan, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Atamalar başarı sırasına göre ilan edilen boş pozisyon sayısınca yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.