Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Diyanet'ten COVID-19 Tedbirleri Onay Tashihi Konulu Yazı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç imzalı resmi yazıda ''Başkanlık Makamının 19 Kasım 2020 tarihli ve E-45796484-952.03.03.05-831714 sayılı Oluru ile 4-6 Yaş ve İhtiyaç Odaklı Kur'an Kurslarımızda yüz yüze eğitimlere ara verildiği malumlarınızdır. Ancak görülen lüzum üzerine kararın tashihine ihtiyaç duyulmuştur.

Bu itibarla; 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Kur'an Kursları Uygulama Esasları'nda belirtilen COVID-19 Salgını ile Mücadele Kapsamında Alınacak Tedbirler çerçevesinde 4-6 Yaş ve İhtiyaç Odaklı Kur'an Kurslarında 23 Kasım 2020 tarihinden itibaren yüz yüze eğitime devam edilmesi, Yatılı Kur'an Kursları ile aynı ortamı paylaşmayan gündüzlü hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında %50 kapasite ile iki hafta yüz yüze, geri kalan %50 kapasite ile de uzaktan eğitim şeklinde dönüşümlü olarak eğitime devam edilmesi, Yatılı Kur'an kurslarında gündüzlü olarak hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin pansiyonla irtibatı kesilerek müstakil sınıflar oluşturulması durumunda yüz yüze, aksi takdirde söz konusu eğitimlere uzaktan eğitim şeklinde devam edilmesi, bundan sonraki süreçte COVID-19 tedbirleri ile ilgili Kur'an kurslarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine ilişkin hususların Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gönderilecek duyurular ile yürütülmesi hususlarını tensiplerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından E.45796484-952.03.03.05-831714 sayılı COVID-19 Tedbirleri konulu 19 Kasım 2020 tarihli resmi yazı yayınlanmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Prof. Dr. Ali Erbaş, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı imzalı resmi yazıda ''tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında 18 Kasım 2020 tarihli İçişleri Bakanlığı Genelgesine istinaden Kur'an kurslarımızda yürütülen eğitimlerle ilgili yeni tedbir kararlarının alınmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bu bağlamda; hafızlık eğitimi verilen yatılı Kur'an Kurslarında eğitimin pansiyon kapasitesinin yüzde 60'ı ile yüz yüze, geriye kalan %50'ı uzaktan yapılması, gündüzlü hafızlık eğitimi verilen Kur'an Kurslarında uzaktan eğitime geçilmesi, Kur'an-ı Anlama Temel Öğretim Programına yüz yüze eğitim şeklinde devam edilmesi, 4-6 Yaş Grubu ve İhtiyaç Odaklı Kur'an Kurslarında 23 Kasım 2020 tarihinden 31 Aralık 2020 tarihine kadar eğitim öğretime ara verilmesi, 4-6 Yaş Grubu ve İhtiyaç Odaklı öğrenci hedef kitlesi dikkate alınarak kurumsal ve bireysel imkanlar çerçevesinde kayıtlı öğrencilerle irtibatın devamının sağlanması, yüz yüze eğitimlere ara verilen dönemlerde öğreticilerin mazeret izinleri (hastalık, ölüm, doğum vb.) ve aylık izinleri hariç görev mahallinden ayrılmamaları, Diyanet İşleri Başkanlığınca Düzenlenen Eğitim Faaliyetlerinde Uygulanacak Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın geçici 1. maddesi gereğince geçici öğreticilere kurslara verilen dönemde ders ücreti tahakkuk ettirilmesi hususlarını tensiplerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.