Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Murat Kurum psikolog ataması

Güldemir'den Toplu Sözleşme ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Diyanet-Sen Yozgat İl Başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, ''Din görevlileri adına daha çok kazanım üretmek adına gece gündüz demeden 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecine hazırlandık. Gerek masada gerek sahada var gücümüzle bir mücadele verdik. Masada görüşülemez denen konuları görüştük ve olumlu yönde mutabakat sağladık. Bu toplu sözleşmeyi yeni kazanımlar adına diğer toplu sözleşmelerden önde görüyorum'' dedi.

Teşkilat programları kapsamında Eskişehir’i ziyaret eden Diyanet-Sen Genel Başkanı Güldemir, ''hizmet kollarındaki ilavelerle birlikte memur maaşlarına %40’a varan artışların olduğunu belirterek önemli maddelerin de bu toplu sözleşmede yer aldığını söyledi ve ''Geçmişte birçok sosyal problemi örgütlülüğümüz sayesinde çözdük, müzakeresi akıldan dahi geçirilmeyen konularda kazanım elde ettik. Mücadelemizi dünden bugün değerlendirdiğimizde verilen emeğin ve atılan imzaların neye tekabül ettiği görülecektir. Gerek maaş ve ücretlerde gerekse hizmet kolumuzu ilgilendiren hususlarda bu toplu sözleşme kazanımlarla neticelenen başarılı bir süreçti. Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2022 ve 2023 yılları için toplam yüzde 29 zam yapılırken sendikalı kamu görevlilerine verilen toplu sözleşme ikramiyesi 2022 yılı için 400, 2023 yılı için 489 TL olarak belirlendi. Sözleşmeli kardeşlerimizin kadro problemi inşallah 2022 yılında son bulacak. 3600 ek gösterge de 2022’de sonuçlanacak konular arasında yer alıyor. Ek ödemelerde artışlar, Ramazan ayına özel fazla çalışma ücreti, vaizlere genel tatil günlerinde de fazla çalışma ücreti ödenmesi, Kuran Kursu Öğreticilerinin kayıt döneminde ek ders ücreti alması, imam hatip ve kayyımların fazla çalışma ücretlerine yüzde 25 zam yapılması, murakıpların tazminat oranlarının yüzde 50 artırılması vs kazanımlar hizmet kolu çalışanlarımız adına güzel kazanımlardır.'' dedi.

Kırıkkale İl Divanı Toplantısında konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, ''6. Dönem Toplu Sözleşmede elde edilen kazanımlarla güçleniyoruz ve güçlenerek büyüyoruz. İnançlarımızın, davamızın ve camiamızın sesi olmaya devam edeceğiz. Mücadelemiz, hiç ara vermeden, aynı hızla devam edecek. İdeallerimiz doğrultusunda, inandığımız doğruları dile getirmeye, din görevlilerinin ve çalışanlarımızın geleceğine katkı sağlamaya devam edeceğiz. 3600 Ek gösterge konusu ve sözleşmeli istihdam konusunu yıllardır her masaya götürüyoruz. Toplu Sözleşme masasına, KPDK’ya götürüyoruz. Yaptığımız görüşmelerde ısrarla bu iki konu başta olmak üzere çeşitli başlıkları gündeme getiriyoruz. Ama her seferinde bu konu Toplu Sözleşmenin kapsamında değil denilerek üstü kapatılıyordu. Bu Toplu Sözleşmede ise daha önce kapsam dışı görülen konular görüşüldü, tartışıldı ve çözüme yönelik karara bağlandı. Bu açıdan toplu sözleşmenin kapsamı genişledi çözüm üretme kapasitesi de artmış oldu. Bu nedenle geride bıraktığımız toplu sözleşmenin başarılı bir toplu sözleşme olduğunu söylüyoruz.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.