Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Kudüs Ziyaretleri Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığının Kudüs ziyaretlerini başlattığını dile getiren Başkan Erbaş, “Bu ayın sonundan itibaren Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere 4 günlük Kudüs ziyaretlerimiz başlıyor. Farklı kategoride uygulamalarımız olacak. Kudüs ziyaretlerini çok önemsiyoruz. İlk kıblemiz, Miraç mahalli, vahyin kutsadığı şehir diyoruz. İsrail'in zaman zaman saldırıları oluyor. O saldırılara Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hemen gerekli tepkileri gösteriyoruz. Bu Ramazan Bayramı'nın hemen arefesinde Mescid-i Aksa'ya bir saldırı olmuştu. O gün uluslararası bir toplantı düzenleyerek çevirim içi İslam ülkelerinin Diyanet İşleri Başkanları, Din İşleri Bakanları ile geniş çaplı bir toplantı yaptık. Bütün camilerimizde Kudüs'e dua ettik. Bizim gönlümüzde Kudüs her zaman Filistin'in başkentidir ve kıyamete kadar da öyle kalacaktır. Müslümanların Kudüs'te Mescid-i Aksa'da çok daha fazla görünür olmaları gerektiğini düşünüyorum. Filistinli kardeşlerimiz de Türkiye'den ve bütün Müslüman ülkelerden Kudüs'e ne kadar çok ziyaret olursa onlar o kadar bundan memnun oluyorlar.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Cezaevlerinde bizim manevi rehberlerimizin yapmış olduğu rehberlik sayesinde Kur’an eğitimine, din eğitimine başlayan, hafız olan kardeşlerimiz var. Bingöl Cezaevi’nde hafız olan kardeşimiz var. Konya Cezaevi’nde geçen yıl birkaç kardeşimiz hafız oldu. Sincan Cezaevi’ne hafızlık merasimine gittim. Orada birkaç kardeşimiz hafızlığını bitirmiş ve yarıya gelmiş vardı. Bu ıslah hareketidir. Biz her zaman Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her zaman hayra çağıracağız, iyiliği emredeceğiz, kötülükten men edeceğiz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Peygamber Efendimiz çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara temel dini bilgiler öğretiniz, buyuruyor. Bu çocuklarımıza ilahiyat fakültesini bitirmiş hoca hanımlar ders veriyor. Bu hocalarımız pedagojik eğitim alıyor ve ancak onlar derse girebiliyor. Şu anda 150 bine yakın çocuğumuz bu sınıflarda. Bunlarla ilgili dört kitap hazırladık. Bu kitaplarımızdan ikisi öğreticilerimize ikisi de çocuklarımıza yönelik. Bu kitapları uzmanlarla hazırladık. Çocuk gelişim uzmanları, Milli Eğitim Bakanlığı'nda okul öncesi eğitimi almış uzmanlar, Başkanlığımızda ilgili uzmanların bir araya gelmesi ile hazırladığımız bu kitaplardan hem öğretmenlerimiz istifade ediyor hem çocuklarımız istifade ediyor.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bizim bütçemiz, devlet kurumu olduğumuz için ve çalışanlar da devlet memuru olduğu için bütçemizin yüzde 96’sı maaşlara, personel masraflarına gidiyor. Geriye kalıyor yüzde 4. O, yüzde 4'le biz planladığımız hizmetlerin yarısını bile yapamıyoruz. Bizim personel sayımız fazla. Buna rağmen bizim şu an 15 bin imam ve müezzine ihtiyacımız var. 9 bin de Kur'an kursu öğretmenine ihtiyacımız var. İllerden, ilçelerden, köylerden sürekli arıyorlar bizim köyümüzde, mahallemizde imam yok diye. Çünkü istediğimiz kadar ilan açamıyoruz. Bu sözler bizi üzüyor. Çünkü devlet imam olarak atamış, onun maaşını verecektir. 130 bin 630 kadar personelimiz var. Bunun dışında camilerimiz, Kur'an kurslarımız yapılıyor. Bunlar devletin verdiği ödeneklerle değil, tamamen milletimizin ve Türkiye Diyanet Vakfı katkılarıyla yapılıyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.