Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Kur’an Kurslarında Eğitim Alanlara Nakdi Destek

İmzalanan protokolün sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde bulunan ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş grubu Kuran kurslarında eğitim alan çocukların beslenme, temizlik ve eğitimlerine yönelik materyallerin temini için nakdi destek sağlama amacı taşımaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Rengarenk çiçekli, işlemeli ya da bembeyaz tülbentlerimizle, bembeyaz takkelerimizle elifba cüzlerini göğsümüzde sımsıkı tutarak adeta gökyüzünden yeryüzüne inmiş melekler gibi mahalle camilerine koştuğumuz Kuran kursları hafızalarımızda yer etmiş ortak değerimizden birisi. Çocukluğun masalsı atmosferi içinde bir lokma ekmek yere düşse onu yerden alıp üç kere öpüp başımıza koyduğumuz o güzellikler dünyası bugün de yaşatılmayı ve aktarılmayı hak ediyor. Bugün, bütün dünyanın özlemini çektiği sevgi, anlayış, barış, adalet, paylaşma, dayanışma, doğruluk, nezaket, iyilik ve güzellik çocukluğumuzun elifba cüzlerinde bizi beklemektedir. Kuran-ı Kerim'in iyilik ve güzellik aşılayan aydınlığından, insanlığın merhamet zirvesi Peygamberimiz Hz. Muhammed'in sevgi ve dayanışma yolundan ayrılmamak da maddi imkanları bölüşmek kadar önemlidir.

Çocuklarımızın maneviyattan uzak kalmamaları da bizim temel vazifemizdir. Bu protokol sayesinde ekonomik bakımdan dezavantajlı ailelerin, 4-6 yaş Kuran kursuna devam edebilecek çağdaki çocuklarının, resmi Kuran kursuna kayıt ettirilmeleri halinde, velinin ödemekle mükellef olduğu giderleri, Bakanlığımızca doğrudan Diyanet İşleri Başkanlığımıza ödeyeceğiz. Protokol çerçevesinde her bir çocuk için aylık 150 lira olmak üzere kararlaştırılan nakdi destek tutarını 12 ay boyunca, aylık olarak Diyanet İşleri Başkanlığımıza aktaracağız. Protokol, 5 yıl süreyle geçerli olacak. Bu yardım programı, maddi imkansızlıkları nedeniyle çocuğunu Kuran kursuna gönderemeyen vatandaşlarımıza, çocuklarını milli ve manevi değerlerle donanmış olarak eğitim öğretim hayatına hazırlamalarına destek olacağız.

Maddi yoksunluklar yüzünden boynu bükük, kalbi kırık kimse kalmasın diye ekonomik anlamda bütün imkanlarımızı nasıl seferber ediyorsak, bizi inanç köklerimize, manevi özümüze, tarih ve kültürümüze bağlayan sosyal değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak bakımından da bütün gücümüzü kullanacağız.'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ''Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile Başkanlığımız arasında imzalanacak protokolle, Bakanlığın sosyal yardım programlarından faydalanan vatandaşlarımızın, Başkanlığımıza bağlı Kur’an kurslarında eğitim alan 4-6 yaş aralığındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çocuklarımızın eğitim süreçlerindeki beslenme, temizlik hizmetleri ve eğitim programının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri açısından nakdi olarak desteklenmesi amaçlanmaktadır.

Hepimizin, tüm anne babaların, ebeveynlerin, öğretmenlerin en büyük amacı da budur; iyi bir nesil yetiştirmek. Küçüklerini seven, büyüklerine saygı gösteren, sevgi medeniyetinin insanlarını küçük yaşlarda bu özelliklere, bu değerlere vakıf olarak yetiştirmek. Bunun yanında çocuklara, dinimizin temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’i ses ve şekil olarak kendi seviyelerinde tanıtmak ve gerçekleştirilen etkinliklerle onları beş temel gelişim alanında ki bunlar, ‘bilişsel, sosyal-duygusal, motor, dil, öz bakım’ gibi konularda, alanlarda desteklemek de programın temel hedefleri arasında yer almaktadır.

Yaygın din eğitimine yönelik hazırlanan tüm programlarda olduğu gibi 4-6 yaş grubu Kur’an kursları öğretim programı ve materyallerinin de muhatapların ilgi, ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılmasına büyük önem verilmektedir. Bu doğrultuda izleme ve değerlendirme faaliyetleri, toplantı ve çalıştaylar, anket uygulamaları ve benzeri araçlarla süreci değerlendirmeye yönelik farklı çalışmalar yapılmış, bu çerçevede program; gelişen ve değişen şartlar, alandan alınan geri bildirimler, muhatap kitlenin ilgi, ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak belirli periyotlarla güncellenmektedir. Programlarımız üzerinde çok titiz davranıyoruz. Çünkü o çocuklar bize emanet.

Başta Sayın Bakanımız olmak üzere Bakanlığımızın bütün yetkililerine, çalışanlarına, bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.