Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

1 Haziran'da Kurslar Tekrar Açılıyor

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, kararlara ilişkin illere gönderilen yazıda Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı özel okul öncesi eğitim kurumlarının, özel anaokulları ve ana sınıflarının 1 Haziran 2020 tarihinde tekrar açılacağını belirtti.

Kurum binaları, eğitim etkinliği yapılan diğer alanlar, okul bahçesi ile öğrenci servis araçlarında maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafenin korunmasıyla ilgili tedbirlerin alınacağını belirten MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel okul öncesi eğitim kurumları, kurucuları ve öğrenci velilerinin istemeleri halinde eğitime ve yaz okulu adı altında yapılan sosyal ve kültürel etkinliklere 1 Haziran 2020 tarihinde başlanabileceğini ifade etti.

Yabancı dil, bilgisayar, resim ve müzik kursları dahil olmak üzere özel çeşitli kurslar, sosyal etkinlik merkezleri, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, gemi adamı, pilot yetiştirme kursları, mesleki eğitim merkezleri ile benzeri özel kurumlardan isteyenlerin, 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren eğitime başlayabileceğini beliren MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, özel öğretim kurslarının ise uzaktan eğitime devam edeceğini açıkladı.

Rehabilitasyon merkezlerine ilişkin sivil toplum kuruluşu, sektör ve dernek temsilcilerinin taleplerinin alındığını belirten MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, konuya ilişkin çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Binaların dezenfekte edilmesi, görevli personel, öğrenci ve kursiyerin tıbbı maske takmaları ve hijyen kurallarına uymaları, öğrenci veya kursiyerler arasında en az 1,5 metre mesafe olacak şekilde sınıfların düzenlenmesi gibi kurallara kurumların uyması gerektiğini kaydeden MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, 81 ile gönderilen yazıda anaokulu, anasınıfı ve kurslarda uygulanacak hijyen kurallarının detayları da paylaşıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.