Öne Çıkanlar öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Hazine ve Maliye Bakanlığı yüz tanıma sistemi

14 Nisan 2021 Tarihli Yüzyüze ve Uzaktan Eğitim ile Sınav Uygulamaları

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda "Ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve 13/04/2021 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında yapılan değerlendirmeler sonucunda 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel öğretim kurumlarında yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimler aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.

1- Özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde resmî okullarda uygulanan yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim kurallarına uyulacaktır.

2- Özel öğretim kurslarında sadece 12 nci sınıf ve mezun öğrenciler için yüz yüze eğitime devam edilecektir.

3- Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yüz yüze eğitime devam edilecektir.

4- Liselerin 12 nci sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilere barınma hizmeti veren özel yurt ve pansiyonların sadece bu öğrencilere hizmet veren bölümleri açık olacaktır.

5- Motorlu taşıt sürücü kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlere yönelik hafta sonları düzenlenmesi zorunlu olan direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavları hafta sonu günlerinde yapılmaya devam edilecektir.

6- Motorlu taşıt sürücü kursları, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ve iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlerin bireysel yapılan uygulama eğitimlerine yüz yüze, teorik eğitimlere ise uzaktan eğitim yöntemiyle devam edilecektir.

7- Diğer özel öğretim kurumlarında eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacaktır.

Konu ile ilgili olarak ilinizdeki özel öğretim kurumlarının zamanında bilgilendirilmesi, gerekli tedbirlerin alınması ve alınan kararlar hakkında yeniden değerlendirme yapılıncaya kadar 15 Nisan 2021 tarihinden itibaren uygulanması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.