Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

15-19 Kasım 2021 Mesleki Çalışma Dönemi (10 Kasım 2021)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Petek AŞKAR imzalı resmi yazıda "Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin 2021 yılı Kasım dönemi mesleki çalışmaları; Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 38, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 87 ve Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nin 52 nci maddeleri ve 09/11/2021 tarihli ve E.43501582-01.01.36559189 sayılı Makam Onayı doğrultusunda, 15-19 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda;

1- Öğretmenlerin mesleki çalışmaları, Ek-2'de yer alan açıklamalar doğrultusunda uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecektir.

2- Öğretmenler uzaktan eğitime internet erişimi olan herhangi bir yerden katılabilirler.

Ancak talep etmeleri halinde Bakanlğımıza bağlı eğitim kurumlarının imkanlarını kullanarak da bu eğitimi tamamlayabilirler.

3- Uzaktan eğitim sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi için öğretmenlerin EBA'ya girişi okul tür ve kademelerine göre farklı günlerde planlanmış ve Ek-2'de gösterilmiştir.

Yapılan açıklama ve planlamalar doğrultusunda tüm öğretmenlerin uzaktan eğitime katılmaları hususunda; bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından E-43501582-774.01.01-36559189 sayılı 9 Kasım 2021 tarihli 15-19 Kasım 2021 Mesleki Çalışma Dönemi konulu Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, Bakan Yardımcısı Petek AŞKAR ve Genel Müdür Cevdet VURAL imzalı resmi yazıda "Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin mesleki çalışmaları; Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 38, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 87 ve Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği'nin 52 nci maddeleri doğrultusunda yapılmaktadır.

15-19 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan mesleki çalışmaların Ekteki program doğrultusunda uzaktan hizmetiçi eğitim yoluyla yapılmasını, makamlarınızca da uygun görülmesi halinde olurlarınıza arz ederim." denilmiştir.

Uzaktan Eğitime İlişkin Açıklamalar 

1. Öğretmenler mesleki çalışmalarını hizmetiçi eğitim yoluyla uzaktan yapacaklardır. 

2. Eğitimler EBA üzerinden yapılacaktır. 

3. EBA'ya giriş yapılarak "Mesleki Gelişim" başlığı altında yer alan "15-19 Kasım Mesleki Çalışmalar” adlı içerikten ulaşılacaktır. 

4. Her öğretmenin EBA üzerinden kendilerine sunulan eğitimlerden bir (1) eğitim faaliyetine katılması ve tamamlaması yeterli olacaktır. 

5. Eğitimler asenkron (eş zamanlı olmayan) olarak sunulmakta olup eğitim süresi içerisinde belirtilen günlerde tamamlanmalıdır. Öğretmenler belirtilen tarihlerde istediği zaman aralığında eğitimi alabilirler. 

6. Seminerde yer alan videoları eksiksiz izlediğinizde video isminin yanında yer alan işaret, yeşil tik simgesine dönüşmektedir. Herhangi bir sebeple eğitim yarıda bırakıldığında tekrar girişlerde eğitimler kaldığı yerden devam etmektedir. 

7. Eğitimler izlenirken browser (Crome, İnternet Explorer vb.) üzerinde başka bir sekme veya uygulama açılmamalı ve video atlanmamalıdır. (Sistemin uzun süre cevap vermemesi durumunda “F5” veya “CTRL+F5” tuşları ile sayfa yenilenebilir)

Not: Resimler egitimge.com sitesinden alınmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.