Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

15 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Buradan öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza çok önemli bir müjde vermek istiyorum. Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli eğitim almasını sağlamak için 15 bin yeni öğretmen ataması daha yapacağız. Hayırlı olsun." dedi.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ataması gerçekleştirilecek 20 bin öğretmeni tebrik ediyorum, görev yerlerinde başarılar diliyorum. Biraz sonra atanacak öğretmenlerimizle birlikte okullarımızda görev yapan öğretmen sayımız 1 milyon 137 bini bulacaktır. 2002'de yaklaşık 500 bin olan öğretmen sayısı 1 milyon 200 binlere yaklaştı. Şu anda okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin 700 binini bizim görevimizde atayarak öğretmen ihtiyacımızı hızla kapattık.

Eğitim sisteminin kalitesini belirleyen en önemli unsur öğretmenlerdir. Kendinizi sürekli olarak geliştirmeniz şarttır. Gerekli tüm tedbirleri alarak çocuklarımızı pazartesi günü okullarla buluşturacağız. Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımıza en iyi eğitimi öğretimi vermekte kararlıyız. Salgın halen devam ediyor ama artık çocuklarımızı okullarından uzak bırakma lüksümüz de kalmadı.İnşallah okullarımızı tam zamanlı olarak açık tutarak öğretim yılını tamamlayacağız." demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında oluşan taban puanları yayınlanmıştı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Eğitim öğretim yılının başladığı bu günlerde,eğitimciler olarak bizleri mutlu edecek en güzel müjdelerden birisi budur.

Ankara’da ek atama talepli eylemimiz,meslektaşlarımıza verdiğimiz destek boşa gitmedi,arkadaşlarımız mücadelesi karşılık buldu. Teşekkürler Sn.Cumhurbaşkanım." dedi.

Türk-Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, "Atama bekleyen meslektaşlarımız adına CB Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum.

Hafta başı okullarımız açıldı. Dolayısıyla atama takviminin yarından itibaren hızlı bir şekilde duyurulmasını ve yeni öğretmenlerimizin vakit kaybetmeden göreve başlatılmasını bekliyoruz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Eylül'de 20 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdikten sonra 15 bin yeni atama müjdesi vermesi, bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir.

Öğretmen adayları adına Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. 15 bin yeni öğretmen atamasına desteklerinden dolayı Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel'e de teşekkür ederim.

Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için insan kaynağımıza yapılan bu yatırımların eğitim sistemimizin kalitesini daha da artıracağına şüphem yok. Yeni atamalarla Türkiye'de öğretmen başına düşen öğrenci oranları, OECD ülkeleri ortalamasına daha da yaklaşacaktır." dedi.

Atamaya ilişkin çalışmaların devam ettiğini, branş dağılımları ve atama takviminin en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "15 bin öğretmen atamamız, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.