Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı memurlar Mahmut Özer EYT

15 Mart 2021 Tarihli Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem Çevrim İçi Sınavları Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 21 Ocak 2021 tarihli ve 19497417 sayılı Makam Olur'u ile Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı I. Dönem Sınavlarının 25 Şubat-1 Mart 2021 tarihleri arasında II. Dönem Sınavlarının 25-29 Mart 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılması, III. Dönem Sınavlarının ise Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı e-Sınav salonlarının yeterli olması halinde e-Sınav olarak yapılması uygun görülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 21 Ocak 2021 tarihli ve 19497417 sayılı Makam Olur'u gereğince imzalanan Milli Eğitim Bakanlığı; Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü arasında Açık Öğretim Kurumları Sınav Uygulamalarına İlişkin imzalanan 2021/Pr.No-1 numaralı Protokol'ün;

5.2.25'inci maddesi ''görme engelli öğrencilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine Sınavdan 7 gün önce başvurarak ''okuyucu kodlayıcı'' talebinde bulunması halinde bu adaylara Halk Eğitim Merkezlerinde sınav tarihleri arasında uygun günlerde sınava alınmaları sağlanacaktır.'' şeklinde,

5.2.26'ncı maddesi ''adayların kullandıkları masaüstü dizüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarının pil, batarya veya şarj durumları ile kablolu kablosuz internet bağlantılarından ve bunların ayarlarından kendileri sorumlu olacaklardır.'' şeklinde ve

5.2.33'üncü maddesi ''Ceza ve İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlü adaylar çevrimiçi sınav uygulamasına alınmayacaktır. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından tutuklu ve hükümlü adayların çevrimiçi sınava giriş yapmasını engelleyecek tedbirler alınacaktır. Çevrimiçi sınava katıldığı tespit edilen tutuklu ve hükümlü adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Tutuklu ve hükümlü adaylar için sınav, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan adaylara ait bilgilerin Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bildirilmesi halinde yıl içinde yüz yüze yapılacak sınavlarla birlikte gerçekleştirilecektir.'' şeklinde ifade edilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Şubat 2021 tarihli ve 21001206 sayılı Makam Olur'u ile Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı I. ve II. Dönem Çevrimiçi Sınavlarına katılamayacak tutuklu hükümlü öğrenciler ile askeri birliklerde görev yapan ve sınava katılma imkanı bulamayan asker öğrenciler için I. dönem sınavlarının 2021 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ile birlikte 24-25 Nisan 2021 tarihlerinde, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı II. Dönem Sınavlarının ise 2021 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav ile birlikte 5-6 Haziran 2021 tarihlerinde yapılması uygun görülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Şubat 2021 tarihli ve 21001206 sayılı Makam Olur'u ile Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı I. ve II. Dönem Çevrimiçi Sınavlarına azami sayıda öğrencinin katılması için; engelli öğrenciler ve internet erişimi olmayan öğrenciler tarafından talep edilmesi halinde hafta içi günlerde ve mesai saatleri içinde internet erişimi sağlanan okul/kurum müdürlüklerinde, ev/hastanede ve/veya okuyucu/kodlayıcı görevlendirilerek sınava katılmalarının sağlanması, okuyucu/kodlayıcılar ile internet erişimi sağlanan okul/kurum veya ev/hastanede öğrencilere rehberlik etmek için görevlendirilecek görevlilere hafta içi ve mesai saatlerinde yapacakları görev için ödenecek sınav ücretlerinin Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın ''Sınav Görevi'' başlıklı 12'nci maddesinin beşinci fıkrası gereğince ek ders olarak ödenmesi, bahsi geçen iş ve işlemlerin yurt içinde ilgili milli eğitim müdürlüklerince, yurt dışında ise ilgili eğitim müşavirlikleri/ateşeliklerince yürütülmesi uygun görülmüştür.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Şubat 2021 tarihli ve 21001206 sayılı Makam Olur'u ve Milli Eğitim Bakanlığı; Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü arasında Açık Öğretim Kurumları Sınav Uygulamalarına ilişkin imzalanan 2021/Pr.No-1 numaralı Protokol gereği, 25-29 Mart 2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılacak Açık Öğretim Kurumları 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem Sınavlarında milli eğitim müdürlüklerince yapılacak işler aşağıda belirtilmiştir.

Buna göre;

İnternet erişimi olmayan öğrenciler tarafından telep edilmesi halinde, müdürlüğünüzce belirlenen internet erişimi olan ve bilgisayar/tablet bulunan okul/kurum müdürlüklerinde öğrencilerin sınava katılmasının sağlanması, engelli öğrenciler tarafından talep edilmesi halinde; müdürlüğünüzce okuyucu/kodlayıcı görevlendirilerek ev/hastanede veya belirlenen okul/kurum müdürlüklerinde öğrencilerin sınava katılmasının sağlanması, internet erişim hizmeti verilen okul/kurum müdürlüklerinde öğrencilere rehberlik etmek için görevlendirilenler ile okuyucu/kodlayıcı olarak görev yapanlara, yaptıkları görev için Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın ''Sınav Görevi'' başlıklı 12'nci maddesinin beşinci fıkrası gereğince ek ders ücretlerinin ödenmesi, 25-29 Mart 2021 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlüğünüz sorumluluk bölgesinde; internet erişimi sağlanan toplam öğrenci sayısı, internet erişimi verilen okul/kurum sayısı, okuyucu/kodlayıcı hizmeti verilen toplam öğrenci sayısı, ek ders ücreti ödenen toplam görevli sayısı ile toplam ödenen ek ders ücreti bilgilerinin yazımız ekinde bulunan örnek tabloya işlenerek en geç 14 Nisan 2021 tarihine kadar resmi yazı ile Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, konu hakkında ilgili birim ve personele bilgi verilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.