Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

"15 Temmuz'un Ardından"  Sosyal Bilimler Liseleri E-Kurultayı

Buna göre; E-Kurultay Duyurusu 23 Eylül 2020 tarihinde yapıldı. E-Kurultay Bildirilerinin Sunumu 29 Eylül 2020 tarihinde saat 14.00'da yapılacak. (https://youtu.be/YH_WDLG9VQ8). Bildirilerin Basımı ve Yayımı 19 Ekim 2020 tarihindedir.

Genel Müdür Bakan a. Cengiz METE imzalı resmi yazıda "Genel Müdürlüğümüz tarafından, aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin dördüncü yıl dönümü sebebiyle tüm yurtta; şehitlerimizin yad edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, demokrasimize kasteden bu ve benzeri darbe girişimlerine karşı toplumsal desteğin sürdürülebilir kılınması, ulusal/uluslararası kamuoyuna demokrasi zaferinin ve FETÖ yapılanmasının daha etkili anlatılması amacıyla akademisyenlerimizin katkıları, sosyal bilimler liseleri öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Türkiye geneli resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak Genel Müdürlüğümüzün Youtube kanalı https://youtu.be/YH_WDLG9VQ8 linkinden canlı yayınlanarak gerçekleştirilecek olan, "15 Temmuz'un Ardından Sosyal Bilimler Liseleri E-Kurultayı" şartnamesi ve afişi ekte sunulmuştur.

Duyurusuna http://ogm.meb.gov.tr/www/yarisma/kategori/21 linkinden ulaşılabilecek olan söz konusu etkinliğin; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitiminin genel amaçlarına uygun olarak MEB Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi hükümleri doğrultusunda, gönüllülük esasına göre yapılması ve öğrencilerimize duyurulması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim." denilmiştir.

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ “15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ SOSYAL BİLİMLER LİSELİLERİ E-KURULTAYI” ŞARTNAMESİ EYLÜL-2020

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1- Bu Şartnamenin amacı; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin dördüncü yıl dönümü sebebiyle tüm yurtta; şehitlerimizin yad edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, demokrasimize kasteden bu ve benzeri darbe girişimlerine karşı toplumsal desteğin sürdürülebilir kılınması, ulusal/uluslararası kamuoyuna demokrasi zaferinin ve FETÖ yapılanmasının daha etkili anlatılmasıdır.

MADDE 2- Bu şartname; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilerin “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Sosyal Bilimler Liselileri E-Kurultayı’na katılımına ilişkin usul ve esasları kapsar.

Dayanak

MADDE 3- Bu şartname; 08/06/2017 tarihli ve 30090 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” ile 21.01.2020 tarihli ve 83203306-10.04-E.1563891 sayılı Makam Onayı (Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi)’na dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4-Bu şartnamede geçen;

a) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını,

b) Genel Müdürlük: Ortaöğretim Genel Müdürlüğünü,

c) MEM: İl Millî Eğitim Müdürlüğünü,

ç) Okul: Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî sosyal bilimler liselerini,

d) E-Kurultay:15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Sosyal Bilimler Liselileri Çevrim İçi Kurultayını,

e) Öğrenci: Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencileri,

f) Merkez Yürütme Komisyonu: Ortaöğretim Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyonu ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Uygulama Esasları

MADDE 5 (1) 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Liseliler Çevrim İçi Kurultayı’na ilişkin uygulama esasları aşağıda belirtilmiştir.

a) E-Kurultay, okulların açıldığı ilk hafta, 29 Eylül 2020 tarihlerinde düzenlenecektir. Merkez Yürütme Komisyonu gerek gördüğü takdirde e-kurultay usul ve esaslarında değişikliğe gidebilir.

b) E-kurultay Genel Müdürlük Uygulama Talimatı esas alınarak yapılır.

c) Genel Müdürlük, e-kurultay ile ilgili her türlü duyurulara ilişkin esasları belirler.

Merkez Yürütme Komisyonu

MADDE 6(1) Merkez Yürütme Komisyonu, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü onayı ile Eylül ayının birinci haftasında oluşturulur ve görev süresi e-kurultay takvimi ile sınırlıdır.

(2) Merkez Yürütme Komisyonu, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı başkanlığında, bir Şube Müdürü ve Sosyal ve Kültürel Etkinlikler, Sosyal Etkinlik İzinleri Biriminde görevli üç öğretmen olmak toplam üzere 5 (beş) üyeden oluşur.

(3) Merkez Yürütme Komisyonu, Komisyon Başkanın çağrısı üzerine toplanır ve gerekli kararları alır.

(4) Komisyon;

a) E-kurultay usul ve esaslarını belirleyerek faaliyet takvimini oluşturur,

b) E-kurultay ile ilgili afişleri hazırlar/hazırlatır,

c) Genel Müdürlüğün internet sayfasında ve sosyal medya hesaplarında gerekli duyuruların yapılmasını organize eder,

d) Katılımcı akademisyen, öğretmen ve öğrencilerin e-bildirilerinin kitaplaştırılması ve yayınlanmasını koordine eder,

e) E-kurultay sonuçlarını değerlendirir.

İl/İlçe Millî Eğitim ve Okul Müdürlükleri

a) E-kurultay ile ilgili duyuruların öğretmen ve öğrencilere ulaştırılmasını sağlar,

b) İl/İlçe Millî Eğitim ve Okul Müdürlüklerine ait internet sayfalarında ve sosyal medya hesaplarında E-kurultayın duyurusunu yayınlar,

c) E-kurultay ile ilgili öğretmen ve öğrencilerden gelen soruları yanıtlar.

Mali Hususlar

MADDE 7(1) E-kurultayın düzenlenmesinde bir maliyet söz konusu değildir.

Katılım Koşulları

MADDE 8 (1) E-kurultaya katılmak için Bakanlığımıza bağlı resmî sosyal bilimler liselerinde öğretmen olarak görev yapıyor olmak veya öğrenci olarak öğrenim görüyor olmak gerekmektedir.

(2) E-kurultaya katılım belirtilecek olan uzaktan erişim kanalları üzerinden sağlanacaktır. 

(3) Paylaşılan giriş şifreleri ile kurultay başlamadan on beş dakika önce giriş yapılması muhtemel aksaklıkların önüne geçmek için önemlidir.

E-Kurultayın Uygulanışı

MADDE 9 (1) E-kurultay, katılımcı akademisyenler, sosyal bilimler öğrenci ve öğretmenlerinin bildirilerinin sunumu şeklinde olacaktır.

(2) E-Kurultay https://youtu.be/YH_WDLG9VQ8 adresinden canlı olarak yayınlanacaktır.

Değerlendirme

MADDE 10 (1) E-Kurultay için gönderilen bildirilerin değerlendirilmesi, Merkez Yürütme Komisyonu tarafından yapılacaktır.

(2) E-Kurultay için akademisyenler ve okullar tarafından hazırlanan bildiriler, Merkez Yürütme Komisyonu tarafından incelenerek değerlendirilecek; e-kurultayda sunumu yapılan bildiriler dijital olarak veya kitapçık halinde basılarak yayımlanacaktır. 

(3) E-kurultaya gönderilen bildirilerin tüm haklarının Millî Eğitim Bakanlığı’na ait olduğu bildiri sahibi tarafından kabul edilmiş sayılır.

(4) E-kurultaya gönderilen bildirilerle ilgili her türlü sorumluluk bildiri sahibine aittir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.