Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

15.000 Öğretmen Atama Sayısı Çok Yetersizdir

06.01.2022 tarihinde Türk Eğitim-Sen Ankara 8 No’lu Şube’nin hizmet bürosunun açılış törenine katılan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ''Türk Eğitim-Sen’in toplu sözleşme masasına yetkili ve etkili olarak oturması gerektiği bir kez daha görülüyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik gelişmeler hiç de iç açıcı değildir. Kamu çalışanlarını temsil eden konfederasyon bir kez daha beceriksizlik örneği sergileyerek, çalışanların ekonomik kayıplar yaşamasına neden olmuştur. Hatta öyle ki, iğneden ipliğe yapılan zamlar nedeniyle; yapılan maaş zammı 2022 yılı başlamadan erimiştir. Bütün bu yaşanan gelişmelerden sonra o masada yetkili olmayı Türkiye Kamu-Sen hak ediyor. Bu amaçla, Türk Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarının haklarının korunması için Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak bütün gücümüzle masada yer almak için mücadele edeceğiz.'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Sözleşmeli öğretmenliğin ucube bir anlayış olduğunu ifade etti ve tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak ve KPSS puan üstünlüğüne göre atanmasını istedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Mehmet Yaşar Şahindoğan, ''Şubat’ta yapılacak 15.000 öğretmen atama sayısı çok yetersizdir. 500 bin civarında eğitim fakültesi mezunu öğretmenin KPSS’ye girdiği düşünüldüğünde atama sayısı olarak belirlenen  rakamlar çok yetersiz kalmaktadır. Hal böyleyken, öğretmen atamaları her yıl sağlıklı bir planlama dahilinde yapılmalı, 2022 yılında en azından ücretli öğretmen sayısı kadar atama yapılmalıdır.

Her gün fiyatlara yansıyan zamlar, döviz kurunun önlenemez yükselişi karşısında dar ve sabit gelirle geçinen kamu çalışanları gerçekten zor günler yaşamaktadır. Enflasyon farkı bir zam değildir. Enflasyon farkı sıfır zam demektir. Ortaya çıkan enflasyon farkını bir lütufmuş yeni bir zammış gibi göstermek doğru değildir. Ek zam ve refah payı talebini tekrar ediyoruz. 2022 ve 2023 yılı zamlarının yeni ekonomik gerçekler ışığında belirlenmesi kaçınılmaz olmuştur.'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Selahattin Dolgun, Sayısız sınavla göreve başlayan öğretmenlerin uzman ve başöğretmen olmak için yeniden sınava tabi tutulması doğru değildir. Öte yandan sözleşmelilerin kadroya alınması ve tüm öğretmenlerin sadece kadrolu istihdam edilmesini istiyoruz. Ayrıca, 3600 ek gösterge için işaret edilen 15 Ocak 2023 tarihi çok geçtir. Öğretmenlerin beklemeye tahammülü kalmamıştır. Kanun teklifi ile ilgili TBMM'de görüşmelerde bulunuyor, çekincelerimizi dile getiriyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin TBMM'deki görüşmeleri sürecinde eksikliklerin giderileceğini umuyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.