Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Ramazan Pidesi Malzemeleri Şaban Ayı Sureleri öğretmen Yardımcı Personel

20 Kasım 2020 Tarihli Uzaktan Öğretim Faaliyetleri Konulu Yazı

Genel Müdür Bakan a. Muammer Yıldız imzalı resmi yazıda ''tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan COVID-19 salgını sebebiyle alınan karar gereği, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılan bireysel eğitimler dışında 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında olan tüm özel öğretim kurumlarında 20 Kasım 2020-4 Aralık 2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerine ara verildiği ve söz konusu kurumlarda faaliyetlere uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 19 Kasım 2020 tarihli ve 16964289 sayılı yazısı ile duyurulmuştur.

Alınan tedbirler kapsamında yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihe kadar geçerli olmak üzere, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, gemiadamı yetiştirme kursları ile pilot yetiştirme kurslarının sadece teoriye yönelik dersleri, uzaktan öğretime yönelik yeterli alt yapılarının bulunması halinde kurumların ve kurumda kaydı bulunan kursiyerlerin de talebi doğrultusunda uzaktan öğretim yoluyla yapılabilecektir. Söz konusu kurumların uygulamalı eğitimleri ise yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihten sonra tamamlanacaktır.

Ayrıca yukarıda belirtilen kurumlardan eğitimlerini tamamlayanların sınavları bağlı bulundukları il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin izni dahilinde İçişleri Bakanlığı'nın 18 Kasım 2020 tarihli ve 19161 sayılı Genelgesi hükümlerine uygun olarak sokağa çıkma kısıtlamaları göz önünde bulundurularak yapılabilecektir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.