Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

2019 Yılı Okul Pansiyonlarına Öğrenci Yerleştirme İşlemleri Yazısı

KamuMeb.net - Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzalı resmi yazıda ''2019-2020 eğitim ve öğretim yılında pansiyonlu ortaöğreim kurumlarına kayıtlı öğrenci yerleştirme iş ve işlemleri belirtilen usul ve esaslara göre yapılacaktır. Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlannın pansiyonlarına yatılı öğrenci yerleştirme işlemleri, ilgi (a) Yönetmeliğin Lr üncü maddesinin 1 inci fıkrasına göre yapılacaktır.

Mahalli yerleştirme esaslanna göre sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlannın pansiyonlarına yatılı öğrenci yerleştinne işlemleri; ilgi (b) Yönetmeliğin 20 nci maddesinin 3 üncü fıkrasının (c) bendine göre uzaktan yakma ilkesi gözetilerek yapılacaktır. Pansiyonlu okula kayıt yaptıran ve yatılılığa başvuran öğrencilerden parasız yatılılığa başvuru ve kayıt kabul şartlarını taşıyan öğrenciler; Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlannın çocukları, Yurtdışından Uluslararası Anadolu imam hatip liselerinde öğrenim görmek için gelen öğrenciler, Velisinin ikamet ettiği yerleşim biriminde devam edeceği düzeyde veya türde ortaöğretim kurumu bulunmayanlar, Uzak yerleşim biriminde ikamet edenler, Ortaokul başarı puanı (OBP) yüksek olanlar, OBP’nin eşit olması hâlinde yaşı küçük olanlar, Yakın yerleşim biriminde ikamet edenler şeklinde belirtilen öncelik sırasına göre okul müdürlüklerince parasız/paralı yatılı olarak pansiyonlara yerleştirilecektir.

Boş kontenjan kalması hâlinde; öncelikle okulun bağlı bulunduğu genel müdürlüğe bağlı diğer ortaöğretim kuramlarındaki öğrenciler, yine boş kontenjan kalması hâlinde ise diğer genel müdürlüklere bağlı ortaöğretim kurumlannın öğrencileri aynı esaslar çerçevesinde il veya ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlan tarafından parasız/paralı yatılı olarak yerleştirilecektir.

Pansiyonu bulunmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerden yatılılığa müracaat Parasız yatılılığa doğrudan yerleştirme iş ve işlemleri Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin 12'nci maddesine göre pansiyonlu okul müdürlüklerince ve il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarınca yapılacaktır.

Pansiyonlara öğrenci yerleştirme işlemleri Uzak yerleşim biriminde ikamet edenler Kılavuzda belirtilen takvime göre yapılacaktır. Özel okullarda öğrenim gören öğrencilerden yatılılık ihtiyacı olanların müracaatları 2019 Ekim ayı içerisinde il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarınca alınacak ve velisinin ikamet ettiği yerleşim biriminde devam edeceği düzeyde veya türde ortaöğretim kurumu bulunmayanlar Makam Oluru gereğince 2019 Kasım ayı içerisinde okul pansiyonlarında boş kalan kontenjanların %50'sine belirtilen usul ve esaslara göre yerleştirilebileceklerdir.'' denilmiştir.

KamuMeb.net - özel haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.