Öne Çıkanlar öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Maden Çalışanları Murat Kurum

2020-2021 Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) İş Takvimi

2020-2021 eğitim ve öğretim yılı destekleme ve yetiştirme kursları iş takvimine göre; kurs merkezi başvuruları 18-20 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanacak.

Öğretmen başvuruları 21-25 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanacak.

Öğrenci/kursiyer başvuruları 26-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak.

Kurs sınıf/grupları 31 Ağustos 2020 tarihleri arasında oluşturulacak ve dersler başlayacak.

Kurslar 6 Haziran 2021 tarihinde tamamlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okullar tarafından 8'inci ve 12'nci sınıflarda öğrenim gören öğrencilere, halk eğitimi merkezleri tarafından ise örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik 31 Ağustos 2020 - 6 Haziran 2021 tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kursları açılacaktır.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı okullardan destekleme ve yetiştirme kursu açmak isteyenler 18-28 Ağustos 2020 tarihleri arasında il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvuru yapabilirler.

Resmi okullar ile halk eğitimi merkezlerinin destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin başvuru, açılış, kapanış, onay, öğretmen-öğrenci/kursiyer kayıt ve benzeri her türlü iş ve işlemi e-Kurs Modülü üzerinden, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı okulların sadece kendi öğrencilerine verebilecekleri bu kurslara ilişkin açılış, onay ve benzeri iş ve işlemleri ise il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapacakları yazılı başvuru ile gerçekleştirecektir.

Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri, Tarih, Coğrafya, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji ve Mantık dersleri ile sınırlı tutulmak kaydıyla kurslar açılabilecektir.

Kurslarda, öğrenci/kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek olup bir sınıf/grupta bulunması gereken en fazla öğrenci/kursiyer sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.