Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Ölçme ve Değerlendirme İşlemlerinde Tereddüt Edilen Hususlar (27 Mayıs 2021)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Mustafa SAFRAN imzalı resmi yazıda "2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde resmî ve özel ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında okutulan derslere yönelik ölçme ve değerlendirme işlemlerinde uygulanacak usul ve esaslar Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 20.05.2021 tarihli ve E-43769797-10.07.01-25305232 sayılı yazısında belirtilmiştir. 

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 20.05.2021 tarihli ve E-43769797-10.07.01-25305232 sayılı yazısında; ilkokul 4 üncü sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında ikinci dönemde sınav puanının olması veya olmaması durumunda öğrencilerimizin tercihlerine ilişkin velilerimizin başvurularını 26 Mayıs 2021 tarihine kadar okul müdürlüklerine teslim etmesi gerektiği ifade edilmiştir. 

Ancak, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 20.05.2021 tarihli ve E-43769797-10.07.01-25305232 sayılı yazısında yapılan açıklamalara ek olarak ikinci dönem ölçme ve değerlendirme işlemlerine yönelik aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür.

Buna göre;

1- İkinci dönem için öğrencilerimizin tercihlerine ilişkin velilerimizin başvuru süresi 2 Haziran Çarşamba gününe kadar uzatılmıştır.

2- İkinci dönemde öğrencilerimizin ölçme ve değerlendirme uygulamalarına ilişkin iş ve işlemler e-okul sisteminde okul müdürlükleri tarafından yapılacaktır. 

3- Öğrencilerimiz istedikleri ders/derslerden sınava girebileceklerdir. Veliler öğrencilerimizin sınava girecekleri dersleri ilgili okul müdürlüğüne verecekleri dilekçelerinde belirteceklerdir.

4- Öğrencilerimizin ikinci dönemde sınava girmeyi tercih etmediği derslerin yıl sonu puanı birinci dönem puanlarına göre belirlenecektir. Birinci dönem puanının ikinci dönem için de uygulanmasını tercih eden öğrencilerimizin varsa ikinci dönem puanları e-okul sisteminden okul müdürlüğünce silinecektir. Bu kapsamdaki öğrencilerin karnelerindeki ilgili ders/derslerin ikinci dönem puan hanesine birinci dönem puanı otomatik olarak yansıtılacaktır.

5- Öğrencinin ikinci dönemde ders puanını yükseltme tercihini kullanması hâlinde ikinci dönemde girdiği sınavlardan yüksek olanın puanı değerlendirmeye alınacak ve e-okul sistemine bir sınav puanı işlenecektir. 

6- Ortaokul ve imam hatip ortaokulları arasında nakil olan öğrencilerin seçmeli derslerinde farklılık olması durumunda bu öğrenciler yeni geldikleri okulda seçmeli derslerden sınav olmayı tercih edebilecekler, sınav olmayı tercih etmemeleri durumunda ikinci dönem puanı ders etkinliklerine katılım ve varsa proje puanıyla oluşturulacaktır. 

7- Sürekli devamsız öğrenciler, e-okul sisteminde yer alan ‘sürekli devamsız’ ekranından okul müdürlükleri tarafından işaretlenecek ve herhangi bir puan girişi yapılmayacaktır. 

8- Veli tarafından 2 Haziran 2021 Çarşamba gününe kadar dilekçe verilmediği takdirde öğrencinin birinci dönem notları ikinci dönem için de geçerli sayılacaktır. Bu kapsamda olan öğrencilerin ikinci döneme ait varsa sınav puanları okul müdürlüklerince silinecektir. 

9- a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 27 nci maddesinin 5 nci fıkrasında belirtilen mazeretleri nedeniyle birinci dönem okula devam etmeyip ikinci dönem okula devam eden öğrenciler ile aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesinin 4 üncü fıkrasına göre hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin birinci döneme ait puanlarının bulunmadığı göz önünde bulundurularak öncelikle bu öğrencilerin sınav tercih hakkını kullanmaları gerektiği hususunda gerekli bilgilendirmeler yapılacak, buna rağmen sınav tercih hakkını kullanmayan öğrencilerin ise ilgili ders öğretmenlerince ders etkinliklerine katılım puanı ve varsa proje puanıyla ikinci döneme ait puan girişleri tamamlanacaktır.

10- İkinci dönem ölçme ve değerlendirme uygulamalarına ilişkin tereddüt edilen diğer hususlara http://tegm.meb.gov.tr/ adresinden ulaşılabilecektir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.