Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu İş ve İşlemleri (3 Haziran 2021)

Söz konusu resmi yazıda "Bakanlığımıza bağlı resmî ilköğretim kurumlarında sene sonunda il/ilçe millî eğitim müdürlükleri, okul yöneticileri ve öğretmenler tarafından yapılacak iş ve işlemlerin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden zamanında gerçekleştirilmesi için aşağıdaki hususlar dikkate alınacaktır. 

Bu kapsamda; 

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. dönem ölçme ve değerlendirme işlemlerine ilişkin Valiliklere gönderilen Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 20.05.2021 tarih ve E-43769797-10.07.01-25305232 sayılı yazısı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 27.05.2021 tarih ve E-10230228-10.07.01-25656896 sayılı yazısında belirtilen hususlar hassasiyetle incelenerek aksaklığa meydan verilmeden zamanında yapılması için tüm tedbirlerin alınması sağlanacaktır.

2020-2021 eğitim öğretim yılı faaliyetleri covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler gereği yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanlarıyla sürdürülmüş olup yüz yüze eğitimin yapıldığı dönemlerde öğrencilerin okula devamı gönüllük esasına göre belirlenmiştir. Bu kapsamda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere;

 - Öğrencilerin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne işlenen devam devamsızlık bilgileri dikkate alınmayacaktır.

 - Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri gereği ders yılı sonunda yapılması gereken şube öğretmenler kurulu toplantılarında öğrencilerin sınıf geçme iş ve işlemleri görüşülmeyecektir.

Öğrencilerin ölçme ve değerlendirme uygulamalarında özellikle seçmeli derslerde karışıklıkların oluşmasını önlemek için öğrenci nakil işlemleri 04.06.2021 Cuma günü mesai saati bitimiyle kapatılacaktır.

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 19'uncu maddesi kapsamında mecburi öğrenim çağı dışına çıkan öğrenciler, ders yılı sonunda "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi/Öğrenci İşlemleri/Ayrılma İşlemleri" ekranından pasifleştirilecek ve Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan "Ek-3 Öğrenim Belgesi" verilerek, açık öğretim ortaokuluna yönlendirilecektir.

Sürekli devamsız durumda bulunan öğrenciler "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi/İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/ŞÖK-Sınıf Tekrarına Kalanlar/Sürekli Devamsız" ekranından belirlenerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacaktır.

Eylül ayında ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitimden yararlanamamış olan çocukların hazırbulunuşluk düzeyini artırmak ve onların ilkokula akranlarıyla eşit şartlarda başlamalarını sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi ile 82'nci maddesi hükümleri doğrultusunda okul öncesinde yaz okulları açılacaktır. 

2020-2021 eğitim öğretim yılıyla sınırlı olmak üzere, okul öncesi eğitim almamış çocukların öncelikle kaydedilmesi şartıyla, imkânları uygun olan okullarda okul öncesi eğitim almış olan çocuklar da yaz okuluna kaydedilebilir. Okul öncesi eğitimde velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri ise Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 83'üncü maddesinin birinci ve ikinci fıkraları ve Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Çocuk Kulüpleri Yönergesi hükümleri gereği açılacak olan çocuk kulüpleri ile karşılanabilecektir. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta başlamak üzere açılabilecektir.

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereği okul öncesi eğitimde yüz yüze veya uzaktan eğitime katılan bütün çocuklar için gelişim raporları doldurulacaktır.

Okul yönetimlerince mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçer ailelerin çocuklarının eğitime erişimine dair olarak yayınlanmış olan 2016/5 sayılı Genelge hükümleri doğrultusunda gerekli iş ve işlemler yapılacaktır. 

e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ndeki veriler, sadece Bakanlığımızca yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanıldığından il/ilçe ve okul yönetimleri tarafından üçüncü şahıslarla ve resmî/özel kurumlarla paylaşılmayacak, bu konuda gerekli hassasiyet gösterilecektir.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için karne, teşekkür ve takdir belgeleri elektronik ortamda öğrenci ve velilerin erişimine açılacaktır. Talep eden velilere ise okul müdürlüklerince basılı karne de verilebilecektir.

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 32'nci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında hafızlık eğitimine devam eden öğrenciler, e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde aktifleştirilerek Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 27.05.2021 tarih ve E-10230228-10.07.01-25656896 sayılı yazısının 9'uncu maddesinde belirtilen iş ve işlemler tamamlanacaktır.

Telafi eğitimi için oluşturulan "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/" internet adresinden öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin yararlanabilmeleri için gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Covid-19 salgının halk sağlığı açısından oluşturabileceği risklerin göz önünde bulundurulması, ilgili Makamlar tarafından alınan tedbirlere riayet edilmesi önem arz etmektedir.

Yukarıda yapılan açıklamalarla birlikte, ilgili mevzuat ve yasal dayanaklarla tarif edilmiş olan görevlere ilişkin olarak gerekli bütün tedbirlerin alınması ve aksaklığa meydan verilmeden zamanında yapılması hususlarında, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.