Öne Çıkanlar MEB memurlar Milli Eğitim Bakanlığı EYT Mahmut Özer

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği Verilemeyecek Öğretmenler

Şube Müdürü Hasan Hüseyin Özipek imzalı resmi yazıda 1 Eylül 2020 tarih ve 117751153 sayılı yazıda öğretim yılına hazırlık ödeneğinin eğitim öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara ödeme yapılacağı hükmü yer almaktadır.

Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 2 Temmuz 2009 tarih ve 115905 sayılı yazıda kimlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği alacağı ayrıntılı açıklanmıştır.

Ancak, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün 29 Eylül 2013 tarih ve 115955 sayılı yazıda ise eğitim öğretim sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda bulunmakla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında bulunan yöneticilik görevlerini vekaleten veya tedviren yürüten ve fiilen öğretmenlik yapmayan öğretmenlere söz konusu ödeneğin ödenmeyeceği değerlendirilmektedir.'' ifadesi yer almaktadır.

Okullarımızda norm fazlası görev yapan, derse girmeyen öğretmenler ile başka kurumlarda görevlendirme ile çalışan yönetici ve öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmemesi, ayrıca Eğitim Ödenekleri ödeme evrakını getirirken başka kurumlarda, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında görev yapan fiilen derse girmeyen ve ücretsiz izinli olan öğretmenlere tahakkuk ettirilmemiştir yazısı ile birlikte getirilmesi hususunda gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.