Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2020 Eylül Ayı Ek Ders Ödemeleri Yazısı (25 Eylül 2020)

Hafta içi yü yüze veya EBA üzerinden girilen ek ders saatleri maaş karşılığı düşürüldükten sonraki kısım ödenecektir. Örneğin hafta içi 15 saat derse giren bir branş öğretmenine sadece 1 saat hazırlık ve planlama ek ders ücreti ödenebilir. Maaş karşılığının doldurulmadığı durumlarda ek ders ücreti ödenmeyecektir.

Nöbet ek ders ücreti nöbet görevinin fiilen yapılmış olması halinde ödenebilecektir.

Rehber öğretmenler 21 Eylül 2020 tarihinden itibaren fiilen görev yapmaları halinde haftalık 18 saat ek ders ücreti ödenecektir.

Öğretmenlerin Eylül ayının 28-29 ve 30'una denk gelen ek ders ücretleri hafta bütünlüğü nedeniyle Ekim ayı ek dersleriyle birlikte ödenecektir. (Yönetici, rehber öğretmen ve formatör öğretmenler hariç)

Hafta sonu uygulanan DYK kursu ek ders ücretleri maaş karşılığına dahil edilmeyecektir.

5 Eylül 2020 tarihinde yapılan bursluluk sınavında görev alanların sınav görev çizelgeleri MEBBİS Sisteminden alınarak KBS Sistemine ek ders dışı ödemeler modülünden işlenecektir.

Kadrolu personel Eylül 2020 ayı ek ders bilgi girişleri KBS Sistemine işlenecek ve ek ders ücmalleri, ilgili onaylar elden gönderilmeyecektir. Kadrolu personel ek ders bilgi girişleri en geç 30 Eylül 2020 Çarşamba günü mesai bitimine kadar KBS Sisteminden yapılarak ek ders bordroları onaylanacaktır. (bu maddede yazılanlar sadece kadrolu öğretmen ek dersleri ile ilgilidir.)

Sözleşmeli personel ek ders belgeleri elden gönderilecektir. İlgili onaylar icmallere eklenecektir. Ayrıca, bursluluk sınavına ait sınav görev çizelgeleri de sözleşmeli öğretmenler için ek ders icmallerine eklenecektir. İcmaller ve ekleri en geç 29 Eylül 2020 Salı günü muhasebe bölümüne elden gönderilecektir. Bu tarihten sonra gönderilecek olan ek ders icmalleri teslim alınmayacak ve işlem yapılmayacaktır. (bu maddede yazılanlar sadece sözleşmeli öğretmen ek dersleri ile ilgilidir.)

Dikkat edilmesi gereken hususlar genel hatlarıyla belirtilmiş olup belirtilen hususlar dışında tereddüte düşülen konularda ekte gönderilen Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 23 Eylül 2020 tarih be 13365395 sayılı Ek Ders Ücreti konulu yazının incelenerek bilgi edinilmesi ve tereddüte düşülen konularda ekteki yazı doğrultusunda işlem yapılması gerekmektedir.

16 Ağustos - 15 Eylül 2020 tarihleri arasında sözleşmeli öğretmen iken kadroya geçen sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretleri 1-14 Eylül 2020 tarihleri arası ve bu tarihler dahil olmak üzere sözleşmeli olarak ödenecek, 15 Eylül 2020 tarihinden itibaren ise kadrolu olarak ödenecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.