Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

2020 Yılı Alan Değişikliği Başvuru ve Atama Takvimi

İlk orta ve yüksek eğitim kademelerinde uzaktan eğitim sistemini en iyi şekilde idame ettirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak yüz yüze ve uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştirecekleri sistemle devam edileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’ailelerin tercihlerine göre okul öncesi ve 1. sınıftan başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterecektir. Çocuklarımızın eğitim hayatının aksamadan devam etmesi tek gayemizdir.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Salgının başladığı günden bu yana ilk, orta ve yüksek eğitim kademelerinde uzaktan eğitim sistemimizi en iyi şekilde idame ettirdik. Yeni dönemde eğitim öğretime salgın şartlarını da dikkate alarak hem yüz yüze eğitimi hem de uzaktan eğitimi birlikte gerçekleştireceğimiz bir sistemle devam edeceğiz. Ailelerin tercihine göre, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerimizden başlayarak okullarımızı eğitim öğretime açıyoruz. Bu uygulama salgının seyrine göre şehirlerimizde farklılık gösterebilecektir. Özellikle üretimde gerçekten güçlü altyapsı, yetişmiş insan gücü, sürekli gelişen teknolojiyle Türkiye'nin önünde yepyeni bir dönemin açıldığına inanıyoruz.'' dedi.

Konuyu değerlendiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Talip Geylan, ‘’Bakanlar Kurulu Toplantısı’ndan 21 Eylül itibariyle ailelerin tercihleri doğrultusunda okul öncesi ve 1. Sınıflar için yüz yüze eğitime başlanması kararı çıktı.

Salgın sürecinde çocuklarımızın sağlığı hususunda ailelerin endişelerinin makul karşılanması uygun olmuştur.

Ancak vaka sayısının düşük ve risklerin yönetilebilir olduğu il, ilçe ve köylerde (İl pandemi kurullarının kararıyla) birinci sınıfların yüz yüze eğitimi konusunda ailelerin tercihine bırakılması hususu yeniden değerlendirilebilir.

Öte yandan, 21 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitimin beş gün mü olacağı, günde kaç saat ders işleneceği, sınıf mevcutlarının nasıl düzenleneceği gibi hususlarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın ivedilikle planlamalarını yaparak kamuoyuna açıklaması gerekmektedir.

Çünkü biliyoruz ki, özellikle çalışan aileler, çocuklarının eğitimine göre tedbir geliştirmek durumundadırlar.’’ dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.