Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Milli Eğitim Bakanlığı

2021 İOKBS Bina ve RAM İşlemleri (23 Şubat 2021)

Genel Müdür Bakan a. Dr. Sadri ŞENSOY imzalı resmi yazıda "25 Nisan 2021 tarihinde yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) bina işlemleri için MEBBİS Sınav Bina Bilgileri Modülü altında bulunan Kurum Sınav Atama menüsünde "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)" tanımlanmıştır.

Söz konusu sınavda kullanılması istenen bina bilgilerinin 19 Şubat 2021 tarihinden itibaren 07 Mart 2021 tarihi saat 17:00'ye kadar MEBBİS Sınav Bina Bilgileri Modülü altındaki Kurum Sınav Atama menüsünden bu sınava özgü bina öncelik kodu verilerek kaydedilmesi gerekmektedir. Bina işlemlerinde binaların adları, uygunluk durumları, bina öncelik sıraları, salon sayıları, adres bilgileri ve giriş kat salon sayıları kontrol edilmeli ve güncellenerek engelli öğrenciler için asansörü ve engelli rampası olan, giriş kat salon sayısı çok olan ve ulaşımı kolay olan binalara öncelik verilmelidir.

Sınav için bildirilen binalarda değişiklik yapılmayacağından, bina bildirmeden önce okul yöneticileri ile görüşülerek sınav tarihinde okulun sınava uygunluğunun teyit edilmesi ve sistemdeki salon sayılarının, adres bilgilerinin ve okul yöneticisi iletişim bilgilerinin kontrol ettirilmesi; özellikle öğrenci sayısı fazla olan il/ilçelerin uygun olan tüm binalarının öncelik sırası verilerek sisteme kaydedilmesi gerekmektedir.

2021 İOKBS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'nun 7.maddesinin g bendinde yer alan "Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin velileri, çocuklarının bu durumlarıyla ilgili işlemlerini en geç 26 Şubat 2021 tarihine kadar RAM’a yaptırmaları gerekmektedir. MEBBİS-RAM modülünde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere sınav tedbir hizmeti sunulması amacıyla belirlenen süre tamamlandıktan sonra herhangi bir işlem yapılmayacağından velilerin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir." hükümlerinin velilere hatırlatılması, ayrıca Kılavuzun 5.maddesinin ç bendinde yer alan "Sınava girecek özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin RAM’da sınav hizmeti ile ilgili ihtiyaçlarının MEBBİS-RAM modülünde öncelikli olarak işlem görmesini sağlamak," hükmüne istinaden bu öğrencilere öncelik verilmesi gerekmektedir. 

Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra değişiklik yapılmayacak olup öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli işlemlerin belirtilen sürelerde tamamlanması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.