Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2021 KPSS Puanlarıyla Teni Bir Atama Talebi

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, ''Atama bekleyen öğretmenlerin ‘twitter sohbet odası’ konuğu olduk. 2021 KPSS puanlarıyla yeni bir atama yapılması için haklı talebe desteğimizi yineledik. Milli Eğitim Bakanı Sn.Mahmut Özer’in demeçlerinde de talebe ilişkin iyi niyeti görüyor,yeni atama için umudumuzu koruyoruz.

Öğretmenlik kariyer basamakları düzenlemesinin hayata geçirilmesini ve öğretmenlerin mesleki gelişimine verilen önemi son derece yerinde buluyoruz; ancak kanunla getirilen bir hakkın elde edilmesinin zora koşulmasına bir anlam veremiyoruz.

Uzman/başöğretmenlik için aranan mesleki gelişim çalışmaları, bir taraftan okul-kurum yöneticileri ile bazı branşlar açısından erişilebilir değil, diğer taraftan geçmişteki çalışmaların belgelendirilmesi çeşitli sebeplerle mümkün gözükmemektedir.

Bu iki eksiklik, öğretmenlerimiz ve eğitim yönetimi üzerinde büyük bir yük ve stres oluşturuyot, hakkın özüne dokunuyor, tozlu arşiv raflarında zaman ve emek israfına neden oluyor, öğretmenlerimiz belge toplamak peşinde koşturuluyor.

Uygulanmasında zorluklar görülen ve mağduriyetler oluşturma potansiyeli yüksek bu soruna bir çözüm bulunmalı, öğretmen, mesleki çalışma ispatı için evrak prosedürüne boğulmamalı, uzman/başöğretmenlik kariyer hedefi arşiv raflarında sonlandırılmamalıdır.'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
KPSSöğretmen Atama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.