Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

2021 Yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Liseliler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışması Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Liseliler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışması Şartnamesi'ne göre; yarışma 29 Ekim 2021 tarihinde yapılacak olup, aynı tarihte sonuçlar ilan edilecek. Ödüller 30 Ekim 2021 tarihinde verilecek.

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1- Bu Şartnamenin amacı; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle düzenlediğimiz liseliler arası çevrim içi bilgi yarışmasıyla millî birlik ve beraberliğin, toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıktığı millî bayramların coşkusunu yaşatmak, devlet, vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet sevgisini güçlendirmek, Millî Mücadele, istiklal ve istikbal bilincini öğrencilerimizde sağlıklı bir şekilde oluşturmaktır.

Kapsam

MADDE 2- Bu şartname; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" Liseliler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışmasına katılımına ilişkin usul ve esasları kapsar.

Dayanak

MADDE 3- Bu şartname; 08/06/2017 tarihli ve 30090 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği” ile Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- Bu şartnamede geçen;

a) Bakanlık (MEB): Millî Eğitim Bakanlığını
b) Genel Müdürlük (OGM): Ortaöğretim Genel Müdürlüğünü,
c) MEM: İl Millî Eğitim Müdürlüğünü,
d) Okul: Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel ortaöğretim kurumlarını,
e) Yarışma: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Liseliler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışmasını,
f) Öğrenci: Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri,
ğ) Merkez Yürütme Komisyonu: Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Sosyal ve Kültürel Etkinlikler, Sosyal Etkinlik İzin İşlemleri Birimi bünyesinde oluşturulan komisyonu, ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Uygulama Esasları

MADDE 5 (1) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Liseliler Arası Çevrim İçi Bilgi Yarışması’na ilişkin uygulama esasları aşağıda belirtilmiştir.

a) Yarışma, tek kategoride ve Türkiye dereceleri şeklinde düzenlenecektir. Merkez Yürütme Komisyonu gerek gördüğü takdirde Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün onayıyla yarışma usul ve esaslarında değişikliğe gidebilir.

b) Yarışma soruları, Genel Müdürlük Uygulama Talimatı esas alınarak yapılır.

c) Genel Müdürlük (OGM), yarışma ile ilgili her türlü duyuru ve sponsorluklara ilişkin esasları belirler.

d) Yarışmada dereceye girenlerin tescil işlemi Merkez Yürütme Komisyonuna aittir.

e) Yarışma Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Sosyal ve Kültürel Etkinlikler, Sosyal Etkinlik İzin İşlemleri Birimi tarafından yapılacaktır.

Merkez Yürütme Komisyonu

MADDE 6- (1) Merkez Yürütme Komisyonu, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Sosyal ve Kültürel Etkinlikler, Sosyal Etkinlik İzin İşlemleri Birimi tarafından Genel Müdürlüğün onayı ile Ekim ayında oluşturulur ve görev süresi yarışma takvimi ile sınırlıdır.

(2) Merkez Yürütme Komisyonu, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı başkanlığında, aynı dairede görevli bir Şube Müdürü ve üç öğretmen
olmak üzere 5 (beş) üyeden oluşur.

(3) Merkez Yürütme Komisyonu, Daire Başkanın çağrısı üzerine toplanır ve gerekli kararları alır.

(4) Komisyon;

a) Yarışma usul ve esaslarını belirleyerek faaliyet takvimini oluşturur.

b) Yarışma ile ilgili afişleri hazırlar/hazırlatır,

c) Genel Müdürlüğün (OGM) internet sayfasında ve sosyal medya hesaplarında gerekli duyuruların yapılmasını organize eder,

d) Ödüllerin, dereceye giren öğrencilere ulaştırılmasını koordine eder,

e) Yarışma sonuçlarını değerlendirir.

İl/İlçe Millî Eğitim ve Okul Müdürlükleri

a) Yarışma ile ilgili duyuruların öğrencilere ulaştırılmasını sağlar,

b) İl/İlçe Millî Eğitim ve Okul Müdürlüklerine ait internet sayfalarında ve sosyal medya hesaplarında yarışmanın duyurusunu yayınlar,

c) Yarışma ile ilgili öğrencilerden gelen soruları yanıtlar.

Mali Hususlar

MADDE 7- (1) Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin bedeli Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce karşılanacaktır.

Katılım Koşulları

MADDE 8- (1) Yarışmaya katılmak için Bakanlığımıza bağlı resmî veya özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim görüyor olmak gerekmektedir.

(2) http://ogm.eba.gov.tr/yarisma adresinden başvuru yapılacaktır. Başvurular, yarışma saatine kadar devam edecektir. Yarışmaya katılmak için başvuru yapmak şarttır.

(3) Yarışma günü yarışma saatinden 15 dakika önce T.C. Kimlik numaranızla http://ogm.eba.gov.tr/yarisma adresinden giriş yaparak bekleme odasında yarışmanın başlamasını bekleyebilirsiniz.

(4) Yarışma başladıktan sonra giriş yapılamaz.

(5) Merkez Yürütme Komisyonu Başkanı ve üyelerinin birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz.

Yarışmanın Uygulanışı

MADDE 9- (1) Yarışma, 20 sorudan oluşacaktır ve her bir soru için yanıtlama süresi 15 saniyedir.

(2) Yarışma soruları 29 Ekim 2021 tarihinde saat 14.00’da ogm.eba.gov.tr adresinde yayınlanacaktır ve öğrenciler telefon, tablet ya da bilgisayarından giriş yaparak soruları cevaplayacaktır.

Değerlendirme

MADDE 10- (1) Değerlendirme sürecini Merkez Yürütme Komisyonu yürütecektir.

(2) Yarışma için hazırlanan sistemden alınan istatistikler Merkez Yürütme Komisyonu tarafından incelenerek dereceye girenler tespit edilecek ve sonuçlar tutanak altına alınacaktır.

(3) Eşit sayıda doğru cevap veren öğrenciler arasında daha kısa sürede yarışmayı tamamlayan öğrenci başarılı sayılacaktır.

(4) İnceleme sonucu ortaöğretim kurumlarında öğrenimine devam etmediği tespit edilenler değerlendirmeye alınmayacak, ödül kazanmaları durumunda ödülleri bir sonraki katılımcıya
aktarılacaktır.

Sonuçların Duyurulması

MADDE 11 (1) Yarışma sonuçları 29 Ekim 2021 Cuma günü saat 21.00’de ogm.meb.gov.tr sitesinde yayınlanacaktır.

Ödüller

MADDE 12- (1)

a) 1. ye Fotoğraf Makinesi ve Plaket

b) 2. ye Bisiklet ve Plaket

c) 3. ye Akıllı Saat ve Plaket

(2) Ödüller, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından dereceye giren öğrencilerin okullarına gönderilecek ve Okul Müdürlüklerince öğrencilere tutanakla teslim edilecektir.

BAŞVURU SAYFASI http://ogm.eba.gov.tr/YarismaBasvuru.aspx?Id=2015 linkindendir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.