Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu yüz tanıma sistemi Kurum Takip Sistemi Veri Girişi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

2021 Yılı E-Talep Modülü Taşınır Talepleri (27 Ocak 2021)

Genel Müdür Bakan a. İsmail ÇOLAK imzalı resmi yazıda "Bakanlık birimlerinin taşınır mal iş ve işlemlerinin hukuka uygun, saydam ve erişilebilir şekilde yürütülmesi ile taşınır mal yönetiminde etkililiği, ekonomikliği ve verimliliği artırarak kamu kaynağı kullanımında tasarruf ve hesap verebilirliği sağlamak üzere e-Talep Modülü kayıtlı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 07/01/2014 tarihli ve 76198665/710/75163 sayılı Makam Onayı gereğince kullanılmaya başlanmıştır.

2021 malî yılında okul/kurum ve pansiyonların taşınır ihtiyaçları e-Talep Modülü üzerinden aşağıdaki hususlar çerçevesinde alınıp değerlendirilecektir;

Okul ve kurumlar taşınır ihtiyaçlarını Mebbis e-Talep Modülü üzerinden 01 Şubat-12 Şubat 2021 tarihleri arasında yapacaklardır. 

E-Talep Modülü üzerinden yapılan talepler 15-19 Şubat 2021 tarihlerinde ilçe millî eğitim müdürlüklerinin, 22-26 Şubat 2021 tarihlerinde ise il millî eğitim müdürlüklerinin onayından sonra 01 Mart 2021 tarihinde Bakanlık değerlendirmesine gelecektir. Bu tarihten sonra sistem talep girişlerine ve onay işlemlerine kapatılacaktır. 

Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ilk ve ortaokullar taşınır taleplerini e-Talep Modülü üzerinden yapacaklardır. Ancak bu talepler Bakanlığımıza gönderilmeyecek olup il millî eğitim 

müdürlükleri tarafından değerlendirilecektir.

Bağımsız anaokullarının, imam hatip ortaokullarının 06.1 donatım ihtiyaçları ile yatılı bölge ortaokullarının sadece pansiyon donatım ihtiyaçları, e-Talep Modülü üzerinden ilçe/il millî eğitim müdürlükleri tarafından onaylanarak Bakanlığımıza gönderilecektir.

İhtiyaç olmayan veya ihtiyaçtan fazla miktarda taşınır kesinlikle talep edilmeyecektir. 2020 ve daha önceki yıllarda yapılan taşınır taleplerine bakılmaksızın, ihtiyaçlar güncellenerek e-talep girişleri yeniden yapılacaktır. E-Talep Modülü üzerinden taşınır talebinde bulunmayan okul/kurumların resmî yazı ile Bakanlığımıza gönderdikleri ödenek talep yazıları değerlendirmeye alınmayacaktır. 

Yıl içerisinde mücbir sebeplerle (deprem, yangın, sel vb.) oluşacak acil taşınır ihtiyaçları, il millî eğitim müdürlükleri tarafından resmî yazı ile Bakanlığımızdan talep edilecektir.

2021 yılında ilk kez açılacak okul/kurum/pansiyon ve alanların Bakanlık Makamından alınan açılış onayları, yeni ve ek binaya taşınacak okul/kurumların geçici kabul tutanakları ve bina tahsis olurlarının Bakanlığımıza gönderilmesi hâlinde, yeni açılacak okul/kurum/pansiyon ve yeni binaların donatım ödenekleri gönderilecektir. Bu kapsamda bulunan yeni okul/kurum ve pansiyonlar için e-Talep Modülü üzerinden ayrıca talep yapılmayacaktır.

Taşınır talepleri, bütçe imkânları doğrultusunda Genel Müdürlüklerce gönderilecek ödenekle mahallinde karşılanacaktır.

Genel Müdürlüklerce okul/kurumlara ödenek gönderilmeden, hiçbir şekilde harcamaya ilişkin herhangi bir iş ve işlem yapılmayacaktır.

Taşınır talep işlemlerinde bir aksaklık yaşanmaması bakımından, konunun ilgili okul/kurum müdürlüklerine duyurulması ve taşınır taleplerinin yaptırılarak Bakanlığımıza bildirilmesi hususunda, bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.