Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

2021 Yılı Kalfalık ve Ustalık Sınavları Çalışma Takvimi

Genel Müdür Bakan a. Kemal Varın NUMANOĞLU imzalı resmi yazıda ‘’Millî Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge kapsamında yapılan Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik teorik sınavlarının e-Sınav olarak yapılması için hazırlanan Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik e-Sınavları Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, 29 Aralık 2020 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmıştır.

Bu kapsamda; Millî Eğitim Bakanlığı Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Denklik ve Ölçme Değerlendirme İşlemleri ile İlgili Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge ve Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik e-Sınavları Başvuru ve Uygulama Kılavuzu hükümleri doğrultusunda, "2021 Yılı Kalfalık/Ustalık Sınavları Çalışma Takvimi" hazırlanmıştır.

Sınav süreçlerinin sağlıklı yürütülebilmesi ve sınava girecek adayların mağdur olmamaları için yazımız ekinde gönderilen "2021 Yılı Kalfalık/Ustalık Sınavları Çalışma Takvimi"ne titizlikle uyulması gerekmektedir.

Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik e-Sınavları Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nda belirtilen "2021 Yılı Usta Öğreticilik Sınavları Çalışma Takvimi", gerekli alt yapı çalışmaları tamamlandığında ayrıca duyurulacaktır.’’ denilmiştir.

Takvim için http://samsunmesem.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/55/18/970094/dosyalar/2020_12/31134428_2021_yYlY_kalfalYk_ustalYk_sYnavlarY_cYalYsYma_takvimi.pdf linkine tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.