Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

2021 Yılı Kazanım Değerlendirme Sınavı İle İlgili Detaylar (7,8, 11 ve 12. Sınıflar İçin)

26 Ekim 2021 tarihinde Kazanım Değerlendirme Uygulaması resmî ve özel ortaokul / imam hatip ortaokulları 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilecek. Sınav Türkçe, Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden oluşacak ve 20'şer soru sorulacak. Her ders için uygulama süresi 40 dakika olacak ve her uygulama sonunda 10 dakikalık aralar verilecek. 

27 Ekim 2021 tarihinde Kazanım Değerlendirme Uygulaması resmî ve özel liselerin 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilecek. Sınavda; Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik derslerinden 30'ar soru; Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden 15'er soru sorulacak. Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik derslerinin uygulama süreleri 50'şer; Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinin toplam uygulama süreleri 75 dakikadır. Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinin uygulamaları arasında 10 dakikalık aralar verilecek. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin 'Yarın ve 27 Ekim'de ilk defa Türkiye'de 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım değerlendirme uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4 buçuk milyon öğrencimiz katılacak.' demişti.

Bu uygulamaya katılan öğrenciler uygulama sonunda doğru-yanlış ve boş bırakılan soruları ve sayılarını görebilecek ancak bu sonuç, herhangi bir yerde not veya puan olarak kullanılmayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.