Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler sözleşmeli personel 492 sayılı Harçlar Kanunu 4447 sayılı yasa Tamer Karadağlı

2021 Yılı SRC Başvuru İşlemleri (21 Mayıs 2021)

Genel Müdür Bakan a. Muammer YILDIZ imzalı resmi yazıda "Millî Eğitim Bakanlığı Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kursları Yönetmeliği'nin 6 ncı maddesi gereği Türkiye İstatistik Kurumunca tespit edilen il/ilçe nüfus sayıları esas alınarak hazırlanan özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kurslarının 2021 yılı il/ilçe kontenjanları belirlenmiş olup kursların başvuru işlemlerinde dikkat edilecek hususlar aşağıda açıklanmıştır.

Kurucu/kurucu temsilcilerinin yapacağı işlemler;

1- Özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursu açacaklardan kurucu gerçek kişi ise kurucu, kurucu tüzel kişi ise kurucu temsilcisi bu yıl için Türkiye genelinde sadece bir il/ilçe için başvuru yapabilecektir.

2- Başvuru ekranı 25 Mayıs 2021 Salı günü saat 10.00'da https://ookgm.meb.gov.tr adresinde açılacak olup 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 16.00’da kapatılacaktır. Usulüne uygun başvuru yapmayanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

3- Başvuru ve başvuru sonrası işlemler Millî Eğitim Bakanlığı Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kursları Yönetmeliği'nin 6 ncı maddesi hükümlerine göre sırasıyla gerçekleştirilecek ve başvuru işlemlerinde herhangi bir gecikmeye sebebiyet verilmeyecektir. 

Kurs açacaklardan; kurucu gerçek kişi ise kurucunun, kurucu tüzel kişi ise kurucu temsilcisinin en az ön lisans mezunu olması gerekmekte olup ancak bu durumdaki kişiler kurs açmak üzere başvuru yapabilecektir.

4- Başvuru ekranına müracaat sahiplerince aşağıdaki bilgiler girilecektir:

a) Başvuru yapan gerçek kişi ise kurucunun, tüzel kişi ise kurucu temsilcisinin; boşluk bırakılmadan nüfus cüzdan seri numarası, T.C. kimlik numarası, birinci derece yakınlardan bir kişinin (anne, baba, kardeş veya eş) T.C. kimlik numarası bilgileri yazılarak giriş yapılacaktır. Başvuru sahibinin T.C. kimlik numarası ile adı ve soyadı MERNİS'ten çekilerek görüntülenecektir.

b) Başvuru ekranında gerçek kişi ya da tüzel kişi alanı seçilerek başvuru sahibinin adli sicil kaydı bilgileri seçilecektir.

c) Başvuru ekranındaki mezuniyet durumu alanına; kurucu gerçek kişi ise kurucunun, kurucu tüzel kişi ise kurucu temsilcisinin en az ön lisans mezunu olduğuna dair belge bilgileri seçilecektir.

d) Başvuruyu yapan kişi gerçek kişi ise ikametgah adresi ve vergi numarasını, tüzel kişi ise şirketin adını, vergi numarasını ve adres bilgisini girecektir.

e) 2021 yılı için belirlenen brüt asgari ücret tutarındaki başvuru ücreti, başvuru yapılan ilin döner sermaye işletmesince açılan hesaba yatırılır. Başvuru ücreti, başvuru yapan gerçek kişi ise kurucunun, tüzel kişi ise kurucu temsilcisinin adına yatırılır. Başvuru ekranına banka dekont tarihi ve numarası yazılacaktır. Dekontun açıklama kısmına ise başvuru yapılan il adı, ilçe adı ve SRC başvuru ücreti ibaresi eklenecektir. Başvuru ücreti iade edilmeyeceğinden belirtilen açıklamalar doğrultusunda işlemlerin yapılması gerekmektedir.

f) Başvuru yapan gerçek kişi ise kurucunun, tüzel kişi ise kurucu temsilcisinin cep telefonu numarası ve e-posta adresi yazıldıktan sonra; “Yukarıdaki bilgiler tarafımdan doğru olarak doldurulmuştur.…” açıklaması işaretlenerek “Kaydet” butonuna basılarak bilgiler kaydedilecektir.

g) Elektronik ortamda yapılan başvuruya ait belge asıllarının başvuru süresinin bitim tarihinden itibaren beş iş günü içinde başvuru sahibi tarafından başvuru yapılan il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne teslim edilecektir.

İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin yapacağı işlemler;

1-İl milli eğitim müdürlüklerince başvuru onay işlemleri için personel görevlendirecektir. 

Personel MEBBİS şifresi ile başvuru yapanları tespit ederek başvuru ekranına girilen bilgilerin belgelerini alıp uygunluğunu tespit ederek MEBBİS üzerinden onay işlemini gerçekleştirecektir. 

Başvurulara itirazlar olması durumunda itirazlar süresi içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirilecektir. 

İtiraz sonrası değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra yine süresi içerisinde il milli eğitim müdürlükleri tarafından noter huzurunda kura çekilerek sıralama belirlenecektir. İller tarafından gönderilen sıralama sonuçlarının Bakanlığımıza ulaşması neticesinde başvuru sıralama sonuçları Genel Müdürlüğün internet sayfasında yayımlanacaktır.

2- Başvuru sıralamalarının Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında yayınlandığı tarihten sonra il/ilçe millî eğitim müdürlükleri başvuru sıralamasına göre başvuru sahibine resmî yazı ile tebligatta bulunacaktır. Başvuru sahipleri de Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 5 inci maddesi hükümlerine göre kurum açma için gerekli belgeleri eksiksiz olarak tebliğ tarihinden itibaren üç aylık sürede il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine teslim edecektir. Bu süre sonunda Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 5 inci maddesindeki hükümler ile diğer mevzuat hükümlerindeki şartları yerine getirmeyen müracaatlar reddedilecektir. Daha sonra ise sırası gelen başvuru sahibinin hak sahibi olacağı hususuna özellikle dikkat edilecektir. İl/ilçede kontenjandan fazla kişi müracaat etmiş ise önceki başvurular sonuçlanmadan bir sonraki kişiye tebligat yapılmayacaktır. 

3- Başvuruda bulunup kurs açmasında sakınca görülmeyenler, evraklarını başvuru durumuna göre hazırlayacaktır. Evraklar, başvuru gerçek kişi olarak yapılmış ise gerçek kişi adına, tüzel kişilik olarak yapılmış ise tüzel kişilik (şirket/vakıf/dernek) adına düzenlenecektir. İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri müracaatları alırken titiz bir inceleme yaparak bu duruma özellikle dikkat edeceklerdir. 

4- Kontenjanlar o yılın takvim yılı ile sınırlı olduğundan başvuru sahiplerine yapılacak tebligat işlemleri en geç 31 Aralık 2021 tarihine kadar sonuçlandırılacaktır. Bu tarihe kadar sırası gelen başvuru sahibine tebligat yapılarak üç aylık süre başlatılacak, bu tarihten sonra sırası gelse bile başvuru sahibine tebligat işlemi yapılmayacaktır.

5- Millî Eğitim Bakanlığı Özel Ulaştırma Hizmetleri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Kursları Yönetmeliği'nin 6 ncı maddesi altıncı fıkrasında ifade edildiği gibi mevzuata aykırı müracaat edenler veya sırası geldiği halde kurum açmaktan vazgeçenler iki yıl süreyle başvuru yapamayacaklarından, 2020 yılı için bu durumda bulunanların başvuru kısıtlaması sistemden yapılmıştır. 

Ayrıca il milli eğitim müdürlüklerince gerekli kontroller yapılacaktır. Mevzuata aykırı müracaat edenler veya sırası geldiği halde kurum açmaktan vazgeçenlerin sonradan tespit edilmesi halinde başvuruları iptal edilecektir. Kurs açılışının gerçekleşmesi halinde kurum açma izni ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilecektir.

6- Kura çekimi için notere ödenecek ücret, başvuru sahiplerinin il mili eğitim müdürlüğünün döner sermaye işletmesi hesabına yatırmış olduğu başvuru ücretinden karşılanacak olup kalan miktar döner sermaye işletmesi hesabına gelir olarak kaydedilecektir.

Kurs açmak için müracaat eden kuruculardan 5 (beş) yıl süreyle kurum açmama cezası bulunanlar ile herhangi bir sebepten dolayı kuruculuk hakkını kaybedenlerin durumları valiliklerce titizlikle incelenerek başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru işlemlerinin yukarıda yapılan açıklamalar ve mevzuat hükümleri doğrultusunda ekte gönderilen takvime göre titizlikle yapılması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim." denilmiştir.

2021 Yılı SRC Başvuru İşlemleri, Başvuru Takvimi ve Kontenjanlar için http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2021_05/21181054_2021-yili-src-basvuru-islemleri.pdf linkini tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.