Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu öğretmen

2021 Yılında 80 Bin Atama Yapın!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "konuyla ilgili atama bekleyen öğretmenlerimizin de yoğun talebi var. Umarım bu çağrılar karşılık bulur. Ayıca kontenjanların da artırılmasını istiyoruz. Unutulmamalıdır ki, bir çok branşta yüksek puan aldığı halde öğretmenlerimiz kontenjan yetersizliğinden dolayı atanamıyor. " dedi.

Farklı istihdam türlerine de tepki gösteren, tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak istihdam edilmesi gerektiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Öğretmenler odasında aynı işi yapan farklı statülerde istihdam edilen öğretmenleri görüyoruz" dedi; sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğin sakıncalarını anlattı. 

Türk Eğitim-Sen'in geçtiğimiz yıl yaptığı araştırmaya göre ülkemizde 80 bin 583 ücretli öğretmen çalıştırıldığını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Öğretmen doğum iznine ya da vatani görevini yerine getirmeye gider, hastalanır uzun süre rapor alır, o zaman ücretli öğretmen görevlendirirsiniz. Ama 81 bin ücretli öğretmen görevlendiriyorsanız, o zaman siz ücretli öğretmenliği adeta bir asal istihdam modeli haline getirmişsiniz demektir. Üstelik bu arkadaşlarımız asgari ücretin altında maaş alıyor, köle gibi çalışıyor. Bu durum, öğretmenlik mesleğinin haysiyetine yakışmaz. Şunu da belirtelim; 81 bin ücretli öğretmenin sadece 37 bini eğitim fakültesi mezunu, 10 bin 837'si yüksek okul mezunudur. Dolayısıyla  bu model hem öğretmenlik mesleğine hem de çocuklarımıza ihanettir. Sözleşmeli öğretmenlerimiz de birçok sorun yaşamaktadır. Öyle ki aldıkları ek ders ücreti dahi kadrolu öğretmenlerden farklıdır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasıyla; devlet, kamu hizmetinin süreklilik arz eden işlerini de 4/B'lilerle görülür hale getirmiştir. Bunu kabul etmiyoruz. Sendikamızın talebi, 2011 ve 2013 yılında olduğu gibi yanlıştan bir kez daha dönülmesi ve tüm sözleşmelilerin kadroya alınmasıdır. Aynı işi yapan insanlar aynı statüde istihdam edilir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.