Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

2021 Yılında Önümüzdeki Aylarda 20 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 bin öğretmen atamasına dair; "Türkiye'yi yönetme vazifesini üstlendiğimizde ülkemizi dört temel sütun üstünde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Geriye dönüp bir muhasebe yaptığımızda savunmadan ulaştırmaya, ticaretten dış politikaya, enerjiye her alanda milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin iftiharı içindeyiz. Son 18 yılda aslan payını eğitim-öğretime ayırdık. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin atamasını yapacağız." dedi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs tedbirlerine ilişkin "DSÖ 2022 başında koronavirüsün sona ereceği mesajı veriyor. Biz buna da hazırlanmamız lazım. Dünyada aşılamayı en başarılı şekilde yürüten ülke Türkiye. Dün 7,5 milyonu bulduk. Bu süreci kararlı, ciddi bir şekilde sürdürüyoruz. Gevşeme yok, yeni yeni takviyeler alıyoruz. Herhangi bir rehavet çökerse, altından kalkamayız. Bedelini de ödeyemeyiz.

Sağlık gibi eğitim-öğretime yaptığımız yatırımın meyvelerini de toplama imkanı bulduk. 657 bini salgın döneminde olmak üzere 2 milyon tableti öğrencilerimize ulaştırdık. Eğitim-bilişim ağı ile uzaktan eğitimi başarıyla yürüttük. Uzaktan eğitimde çocuklarımızın kendi öğretmenleriyle ders yapabilmesi için EBA Canlı Dersleri yayına aldık. Uzaktan eğitime başladığımız 23 Mart'tan itibaren 180 milyona yakın canlı ders yapılmıştır. Bu platform 2020 yılında dünyada en çok ziyaret edilen eğitim sitesi olmuştur.

Vaka ve ölüm sayılarının azalmasıyla kademeli olarak yüz yüze eğitimi başlatıyoruz. 1 Mart'tan itibaren 8 ve 12'nci sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla eğitime başlıyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. En kısa zamanda öğretmenle öğrencilerimizi buluşturmak için yoğun gayret sarf ediyoruz." dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitim konusunda "yine bu dönemde EBA TV ve internetle uzaktan eğitimi başarıyla yürüttük. 12 bin 500 saat yayın yaptık. EBA canlı dersleri devreye aldık. Günlük 3 milyon canlı ders kapasitesini yakaladık. Bu platform 2020'de dünyada en fazla ziyaret edilen internet sitesi olmuştur. 657 bini salgın döneminde olmak üzere bugüne kadar toplam 2 milyon tablet bilgisayarı öğrencilerimize ulaştırdık. Vaka ve hasta sayılarının azalmasına bağlı olarak peyderpey okullarımızda yüz yüze eğitimi başlatıyoruz. Köy okullarında 15 Şubat'ta başladık. 1 Mart'tan itibaren 8 ve 12.'nci sınıflarda yüz yüze eğitime başlıyoruz. En kısa zamanda öğretmenler ile öğrencilerimizi buluşturmak için yoğun gayret sarf ediyoruz. Vaka ve hasta sayısının azalmasıyla önümüzdeki dönemde yeni adımlar atmaya devam edeceğiz. Sizlerden temizlik - maske - mesafe kurallarına riayet etmenizi istiyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.