Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

2021’de 20 Bin Öğretmen Ataması Yapılması Asla Kabul Edilemez

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "2021 yılında sadece 20 bin öğretmen atamasının kabul edilemeyeceğini kaydeden Geylan şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı, 2021 yılı içerisinde sadece 20 bin atama yapılacağını duyurdu. Bu rakam, geride bırakılan eğitim-öğretim yılında emekli olanlar ve önümüzdeki dönem haziran ayında emekli olacaklar düşünüldüğünde 20 bin öğretmen atamasının çok yetersiz olduğu görülecektir. 20 bin atama sadece bu iki yıldaki yaklaşık 40 bin emekli meslektaşımızdan ortaya çıkan boşluğun yarısını dahi doldurmamaktadır.

Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Hükümete çağrıda bulunuyoruz: 2021 yılında 60 bin ilave öğretmen ataması mutlaka yapılmalıdır ve bu öğretmenlerimiz yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan görevinin başında olmalıdır. Kaldı ki valiliklerin resmi beyanlarına göre, ülkemizde şu anda norm kadro ihtiyacı 103 bin 125’tir. Bu durumda 2021 yılı için sadece 20 bin atama yapılması asla kabul edilemez. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz, 2021 yılı içerisinde toplamda 80 bin atama yapılmasıdır.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.