Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

2022-2023 Eğitim Öğretim Döneminde Yer Değişikliği Yapılan Öğretmenlere Barınma Desteği Sağlanması Talebine İlişkin Soru Önergesi (16 Ağustos 2022)

2022-2023 yılı eğitim öğretim dönemi yaklaşmakta iken; artan kiralık ev fiyatları özellikle büyükşehirlere ataması yapılan öğretmenlerimizi barınma krizine itmektedir. Ortalama kiraların 7 bin TL olduğu İstanbul'a tayini ve ataması çıkan yaklaşık 10 bin öğretmenin ev bulma çabası son dönemde oldukça gündemde yer almakta; 9 bin TL maaşı olan öğretmenlerin maaşlarının yaklaşık %75'ini sadece kiraya ödemeye mecbur bırakmaktadır.

Hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre ise; Eylül'ün ilk haftasında ataması yapılacak öğretmenlerin 12 Eylül'de başlayacak eğitim öğretim dönemine apar topar yetişmesi beklenmektedir.

Yeni öğretmenlerimiz bir hafta içinde şehir değiştirmek, ev bulmak, ev taşımak gibi işleri tamamlamak zorunda olup; mesleğe yeni başlayacak öğretmenlerin maaşı ise ortalama 7 bin civarında olacağı belirtilmektedir.

2022-2023 yılında geçmiş dönemde yaşanan barınma sorununun önüne geçilmesi için Bakanlığınız nezdinde yapılacak çalışmalar son derece önem arz etmektedir.

1- Bakanlığınız nezdinde; 2022-2023 yılı eğitim-öğretim döneminin başlaması ile ataması ve tayini yapılan öğretmenlerimizin yaşadığı barınma krizini önlemeye yönelik planlamanız var mıdır? Varsa detayları nelerdir?

2- Yaklaşan eğitim-öğretim dönemi nedeniyle; özellikle Eylül ayı dönemlerinde; artırılan kira fiyatlarına yönelik; öğretmenlerimizin konut krizi yaşamaması adına; Bakanlığınız nezdinde bir çalışma ve denetim planı mevcut mudur?

3- İzmir ilinde; 2022-2023 yılı eğitim öğretim döneminde tayini ya da ataması yapılan kaç öğretmen bulunmaktadır?

4- Bakanlığınız nezdinde fahiş fiyatlar sebebiyle ev bulamayan; yerleşemeyen öğretmenlerimize yönelik kira desteği çalışmanız var mıdır?

5- Ataması ve tayini yapılan öğretmenlerimiz için; özellikle büyükşehirlerde Bakanlığınız nezdinde lojman uygulaması planı bulunmakta mıdır?

6- Artan kira fiyatları nedeniyle Büyükşehirlerde çalışmak isteyen ve barınmayacağını ifade eden öğretmenlerimiz için ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?

7- Türkiye'de kaç adet öğretmenevi bulunmaktadır? Bu öğretmenevlerinin toplam kapasitesi ne kadardır?

8- İzmir ilinde kaç adet ve kaç yatak kapasiteli öğretmenevi bulunmaktadır? Bunların gecelik ortalama fiyatları ne kadardır?

9- İllerde bulunan öğretmenevlerinde kalmak adına; özellikle barınma krizi yaşayan ya da yaşayacak olan öğretmenlerimiz için bir öncelik planı var mıdır?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-70232s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.