Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Sona Erecek?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Bahsetmiş olduğumuz ilçelerimizde yaklaşık 201 bin öğrencimizi de eğitimle buluşturmuş olduk. 6 Şubat tarihinden itibaren şu ana kadar 18,5 milyon öğrencimizi eğitim öğretimle buluşturduk. Geriye kalan öğrencilerimizi de artık bundan sonra Millî Eğitim Bakanlığı olarak açıklama yapmak yerine valilerimize bu yetkiyi vermemizle valilerimiz, illerindeki şartları olgunlaşan ilçelerde artık eğitim öğretimi devreye alacaktır.

Bildiğiniz gibi 2022-2023 eğitim öğretim yılı, 16 Haziran tarihi itibariyle sona eriyor. Herhangi bir uzatma yapmayacağız. Yani bu gecikmelere rağmen eğitim öğretimi 16 Haziran tarihinde sona erdireceğiz ama yazın daha sonra açıklayacağımız kayıpların telafisiyle ilgili takviye edici eğitim programlarıyla öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

Mehmetçik Okulları, çocuklarımızın eğitimle buluşmasındaki ilk hamlelerden birisini teşekkül etti ve öğrencilerimiz mutlu bir şekilde -okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise- LGS sınavına hazırlık çadırlarında, YKS sınavına hazırlık çadırlarında Millî Savunma Bakanlığımız çocuklarımızın yanında yer aldı.

Buradaki eğitim öğretimin normalleşmesiyle ilgili geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımız son yılların tek seferde en yüksek öğretmen ataması müjdesini verdi. 45 bin öğretmen... Süreci başlattık." diye konuştu. Bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için atamaların büyük kısmının depremin yaşandığı illere yapılacağını söyleyen Özer, "Yine Millî Eğitim Bakanlığı, ilk kez 5 bine yakın sözleşmeli personel alacak. 4 bin 250 büro personeli, 100 mühendis, 500 hemşire, 125 diyetisyen ve 25 avukat. Bununla ilgili süreç de başladı. İnşallah, nisan ayı içinde bu süreç nihayetlenmiş olacak.

Buradaki okulların, öğretmenevlerinin, uygulama otellerinin, ilgili tüm müştemilatın, lojistik destek sağlayan tüm binaların ihtiyaçları hızlı bir şekilde giderilecek. 40 milyarlık yatırıma ilave olarak bölgeye 500 sabit, çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul yapılmasıyla ilgili yatırım bütçemiz Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığımız tarafından onaylandı. İnşallah, 500 prefabrik okulu da 4 ay içinde bölgeye kazandırmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.

Bakanlık olarak bu öğrencilerimizin tüm kitaplarını, yardımcı kaynaklarını tekrar bastırdık. Tüm kırtasiye ihtiyaçlarını gidermek için her türlü destek sağladık.

Bugün itibarıyla 11 bin 64 öğrencimiz nakillerini daha önceden diğer illere aldırmasına rağmen bölgedeki hayatın normalleşmesini gördükten sonra, okulların açıldığını gördükten sonra bölgeye dönmeye başladı. Yani eğer biz eğitimi tüm illerimizde gerçekten her türlü önlemi alarak sağlıklı ve güvenli bir şekilde normalleştirirsek ben inanıyorum ki bölgenin normalleşmesindeki en büyük katkıyı sağlamış olacağız. Bu süreçte destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Bakanlarımıza, tüm valilerimize, kaymakamlarımıza, tüm yetkililere, milletvekillerimize en içten şükranlarımı sunuyorum.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.