Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması Fatma AFYONCU

2022 Yılı BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci Ön Değerlendirme Uygulama Sonuçları

2021-2022 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde aday gösterilen 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ön değerlendirme uygulamaları kapsamında genel zihinsel yetenek alanı için Bildiren Sözel Olmayan Test, resim yetenek alanı için Görsel Algı Testi ve müzik yetenek alanı için Müzikal Yatkınlık Testi 19 Mart-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için belirlenen taban puanlar aşağıda belirtilmiştir.

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerimiz 3 Haziran 2022 tarihinden itibaren giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alabileceklerdir.

Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimiz 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklardır.

1. Sınıflar için Genel Zihinsel Yetenek Alanı 380; Resim Yetenek Alanı 90; Müzik Yetenek Alanı 85.

2. Sınıflar için Genel Zihinsel Yetenek Alanı 410; Resim Yetenek Alanı 90; Müzik Yetenek Alanı 85.

3. Sınıflar için Genel Zihinsel Yetenek Alanı 430; Resim Yetenek Alanı 94; Müzik Yetenek Alanı 90.

4. Sınıflar için Genel Zihinsel Yetenek Alanı 450; Resim Yetenek Alanı 94; Müzik Yetenek Alanı 90.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Önceki yıllarda ön değerlendirme aşamasında tüm yetenek alanları için sadece tablet bilgisayar uygulaması yapılırken bu eğitim öğretim yılında her yetenek alanı için farklı bir ölçme aracı geliştirdik ve uyguladık. Genel zihinsel yetenek alanında bu yıl ilk defa Bildiren Sözel Olmayan Test (BNV) kullanılmıştır. Ayrıca 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk kez resim yetenek alanında Görsel Altı Testi, müzik yetenek alanında ise Müzikal Yatkınlık Testi farklı bir merkeze ihtiyaç duyulmadan öğrencilerin kayıtlı bulundukları okullarda uygulandı.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.