Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2022 Yılı Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Atama Sonuçları

2022 Yılı Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Atamaları Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapıldı. Başvuruda bulunan adayların atamaları tercihleri de dikkate alınarak yarışma sınavı puan üstünlüğüne göre yapıldı.

Puan yetersizliği nedeniyle tercihlerine atanamayan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygun görülen bir ile atanmak istediklerini belirtmiş olmaları hâlinde atamaları bilgisayar kurası ile yapılacaktır.

Bakanlıkça uygun görülen bir ile atanmak istediklerini belirtmeyenlerin atamaları yapılmamakta ve bu adaylar atama haklarından feragat etmiş sayılmaktadır.

Atama işlemleri gerçekleştirilirken, sırasıyla adayların yarışma, yazılı ve sözlü sınav puanlarının üstünlüğü esas alındı. Bu puanların tamamının eşit olması hâlinde, adayların yarışma sınavına başvuru tarihinin son günü itibarı ile hesaplanan hizmet puanları dikkate alındı, bu puanın da eşit olması durumunda bilgisayar kurası ile atama yapıldı.

Atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın http://personel.meb.gov.tr/ internet adresinden yayımlandı. 

Atama sonucunu e-Devlet kullanıcı hesabınız ile öğrenmek için https://pbsm.meb.gov.tr/sonuc/ linkini tıklayınız.

Atama sonucunu MEBBİS kullanıcı hesabınız ile öğrenmek için https://pbs.meb.gov.tr/ linkini tıklayınız.

Ataması yapılan adayların, tebligat tarihinden itibaren ilgili mevzuatta belirtilen süre içerisinde yeni görevlerine başlamaları gerekmektedir. Yasal süresi içerisinde göreve başlamayan adayların atamaları iptal edilecek ve bu sınav sonucuna dayalı tekrar atamaları yapılmayacaktır.

İlgili mevzuatta belirtilen süre içinde göreve başlamayıp ataması iptal edilen adayların yerine, aynı alandaki yedek adaylar arasından puan üstünlüğüne göre, Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliğinin 14 üncü maddenin birinci fıkrasında yer alan süre içerisinde atama yapılacaktır.

Ataması yapılan personele ilişkin kararnameler sistem üzerinden Bakanlık tarafından Valiliklere gönderilecek ve en geç bir hafta içerisinde ataması yapılan personele tebliğ edilecektir. Göreve başlama işlemleri ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 nci maddesi de göz önünde bulundurularak tamamlanacaktır.

Atanan adaylar, kılavuzda istenilen 4 adet vesikalık fotoğraflarını ve diploma ya da diploma yerine geçen belgenin tasdikli örneğini atandığı İl Millî Eğitim Müdürlüğüne teslim edecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.