Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

2022 Yılı Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Sınav Başvuru Tarihleri ve İşlemleri

Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yarışma Sınavı sonucuna göre toplam 750 (yedi yüz elli) eğitim müfettiş yardımcısı ataması yapılacak. 26 Haziran 2022 tarihinde saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirilecek Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Yarışma Yazılı Sınavı Giriş Belgeleri 16 Haziran 2022 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alınabilecek. Sınav ücreti 160.00 TL'dir.

Yazılı Sınav Soruları ve Cevap Anahtarları 27 Haziran 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

Sınav Sonuçları 8 Temmuz 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr/ ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr/ internet adreslerinden yayımlanacak.

Sınav sonuçlarına itirazlar 13-20 Temmuz 2022 tarihleri arasında e-itiraz modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden toplanacak.

e-itiraz modülü (https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapılan itirazlar 13 Temmuz-3 Ağustos 2022 tarihleri arasında sonuçlandırılacak.

Kesinleşmiş sınav sonuç listeleri 4 Ağustos 2022 tarihinde TKB'ye teslim edilecek.

Yazılı sınav sonrasında başarılı olan adaylar arasından, alanlar bazında en yüksek puandan başlamak üzere alınması planlanan eğitim müfettiş yardımcısı kadrosunun 2 katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

Sınavı kazanan adayların müktesep kadro derecesi atanabilecekleri kadro derecenin üstünde olanlar, belirlenen eğitim müfettiş yardımcılığı kadrolarına atanmayı kabul etmiş sayılacaklardır.

Tablo-1: Atama Yapılacak Alanlar ve Kadro Sayıları

Almanca 6, Arapça 6, Beden Eğitimi 30, Biyoloji 11, Coğrafya 13, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 41, Felsefe 8, Fen Bilimleri 39, Fizik 11, Görsel Sanatlar 14, İHL Meslek Dersleri 9, İlköğretim Matematik 56, İngilizce 73, Kimya 11, Matematik 29, Mesleki ve Teknik Eğitim (Atamaya esas olan tüm alanlardan başvuru yapılabilecektir.) 82, Müzik 17, Okul Öncesi 79, Özel Eğitim 27, Rehberlik 16, Sınıf Öğretmenliği 43, Sosyal Bilgiler 31, Tarih 8, Teknoloji ve Tasarım 10, Türk Dili ve Edebiyatı 25, Türkçe 55.

Yarışma sınavına herhangi bir alandan yeterli başvurunun olmaması veya yapılan yazılı sınav sonucunda alım yapılacak alanların birinden belirlenen sayı kadar başarılı aday bulunamaması halinde, yazılı sınav sonrasında eksik kalan kontenjanlar dengeli olacak şekilde öncelikle;

Mesleki ve Teknik Eğitim ile Teknoloji Tasarım, İHL Meslek Dersleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Almanca, İngilizce ile Arapça, Sosyal Bilgiler, Tarih ile Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji ile Fen Bilimleri, Felsefe ile Rehberlik, İlköğretim Matematik ile Matematik, Beden Eğitimi, Müzik ile Görsel Sanatlar, Okul Öncesi, Özel Eğitim ile Sınıf Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe alanları arasında, ‘Sınav Kurulu’ kararıyla dağıtılacaktır.

Yukarıda açıklandığı şekilde yapılan dağıtım sonrasında da kontenjan açığı olması halinde, boş kontenjanların dağıtımı yine ‘Sınav Kurulu’ kararıyla diğer alanlar arasında yapılacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Yazılı Sınava Katılacaklarda Aranacak Şartlar

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara ek olarak;

1) Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere, başvuru tarihinin son günü itibarıyla öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşulu ile hâlen Bakanlık kadrolarında görev yapıyor olmak,

2) 2022 yılının Ocak ayının birinci gününde 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1987 ve sonrasında doğanlar sınava başvurabileceklerdir.)

3) Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere öğretmenlikte 8 (sekiz) yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar bakımından, en az 3 (üç) yıl Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapmış olmak şartları aranacaktır.

b) 8 (sekiz) yıllık sürenin hesabında resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak geçirilen süreler ile askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin bu süreleri birlikte değerlendirilecektir.

Aday Tarafından Yapılacak Başvuru İşlemleri

Başvuru Ücreti ve Ödeme İşlemleri

a) Sınava girecek adaylar sınav ücreti olarak 160 TL’yi (yüz altmış Türk Lirası KDV dâhil), 16-27 Mayıs 2022 (saat 23:59:59’a kadar) tarihleri arasında; MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi hesabına; https://odeme.meb.gov.tr internet adresinden tüm bankaların kredi kartıyla veya T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasının ATM, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı üzerinden yatırılabilecektir. Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen T.C. kimlik no ve telefon numarasının adaya ait olması ve güncel telefon numarası bildirmesi zorunludur.

b) Aday, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti ve benzeri gider ödemeyecektir.

c) Adaylar, sınav ücretini yatırdıktan sonra, 16-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden başvuru yapacaklardır. Başvuru yapmayan adaylar ücretlerini yatırmış olsalar dahi sınava alınmayacaklardır.

ç) Başvuru koşullarını taşımadığı halde sınav ücretini yatıran adaylar veya başvuruları geçerli olduğu halde sınava girmeyen, başvurusu geçersiz sayılan, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, başarılı olamayan, sınavı geçersiz sayılan ve birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir.

d) Sınav ücretini yatıran ve başvuru kaydını tamamlayan adayın başvurusu gerçekleşmiş olacaktır.

e) Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusunu yapmayan adaylara ait ücretler ya da yanlış yatırılan ücretler, adaylara iade edilir. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadesi, sınavın tamamlanmasından sonra MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesi tarafından herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın yapılır. Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca T.C. Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile merkezî ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli” altında T.C. kimlik numarası ile sorgulama yaptırılarak iade edilir.

f) Bu duyuruda yer alan ücretlerin dışında başvuru merkezlerine ve bankalara herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

Aday Başvuru İşlemleri

a) Başvurular, http://www.meb.gov.tr/ internet adresinde yer alan “Elektronik Başvuru Formu” doldurulmak suretiyle 16-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Bankaya ücret yatırılmaması veya yanlış T.C. kimlik numarasıyla yatırılması hâlinde başvuru ekranı açılmayacaktır. Başvurular 27 Mayıs 2022 tarihinde saat 23:59:59’da sona erecektir.

b) Elektronik başvuru formuna yansıtılacak kimlik, öğrenim, Bakanlık atama alanı, hizmet süresi vb. bilgilerin, aday tarafından başvuru öncesinde MEBBİS’te yer alan modüller üzerinden kontrol edilerek varsa yanlış veya eksik bilgilerin düzeltilmesi gerekmektedir.

c) Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruya uygun olarak tamamlanmasından ve başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumludur.

ç) Şahsen veya posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

d) Sınava başvuran adaylar ilgili mevzuatta ve duyuruda yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar. Bakanlığın http://www.meb.gov.tr/ ve/veya http://tkb.meb.gov.tr/ internet adreslerindeki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Bu nedenle ilgililerin belirtilen internet sayfalarını sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.