Öne Çıkanlar Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri 4B statüsü Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği KYK 464 Personel Alım İlanı

2022 Yılı YLSY Yurt Dışı Lisansüstü Eğitim Burs Başvuruları

YLSY başvuruları, 16 Kasım 2022 tarihine kadar uzatıldı. Adaylar başvuru işlemlerini 16 Kasım 2022 saat 17.00'ye kadar Millî Eğitim Bakanlığı'nın rebus.meb.gov.tr (REBUS - Resmi Burslu Öğrenci Sistemi) sayfasından yapabilecek.

Adayların ödeme yapabilmesi için REBUS’a giriş yaparak başvuru bilgileri ekranındaki bilgileri doldurup kaydetmesi ve “YLSY Başvuru İşlemleri” ekranına giriş yapması gerekmektedir. Adaylar 125,00 TL olan başvuru ücretini tüm banka kartları/kredi kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden (Ödeme ekranındaki yönlendirmeler çok dikkatli okunarak takip edilmelidir.) ya da Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası’ndan herhangi birine ATM veya bu bankaların internet bankacılığı vasıtasıyla YLSY SINAV BAŞVURU ÜCRETİ adı altında yatıracaklardır. Başvuru ve ödeme işlemleri 11 Kasım 2022 saat 17.00’da sona erecektir.

https://rebus.meb.gov.tr internet adresinden “2022 YLSY Başvurusu ve Tercih İşlemleri İçin Tıklayınız” sekmesine tıklayarak giriş yapınız. 

Açılan ekranda “T.C Kimlik Numarası, Kimlik Seri Numarası ile yakınlarınızdan birinin (eş, çocuk, anne, baba) T.C Kimlik Numarasını” kullanarak sisteme giriş yapınız. 

“YLSY Başvuru Bilgileri” ekranında kişisel bilgilerinizi kaydettikten sonra “Ales-Mezuniyet Bilgilerimi Güncelle” butonuna tıklayarak güncel bilgilerinizin ekrana gelmesini sağlayınız.

“YLSY Başvuru İşlemleri” ekranından lisansüstü öğrenim grubu tercihi yapınız. 

“Ödeme Yapmak İçin Tıklayınız” butonu üzerinden başvuru ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Adaylar 125,00 TL olan başvuru ücretini tüm banka kartları/kredi kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden (Ödeme ekranındaki yönlendirmeler çok dikkatli okunarak takip edilmelidir.) ya da Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası’ndan herhangi birine ATM veya bu bankaların internet bankacılığı vasıtasıyla YLSY SINAV BAŞVURU ÜCRETİ adı altında yatıracaklardır.

“YLSY Başvuru İşlemleri” sekmesinden tercihlerinizi güncelleyebilirsiniz.

KILAVUZ

YÖKSİS'TE OLMAYAN LİSANS MEZUNİYET BİLGİLERİ HAKKINDA

1. YÖKSİS ile bütünleşmesi olmayan üniversitelerden mezun olanların (yurt dışı (KKTC hariç), askeri okul öğrencileri/mezunları vb.),

2. Birden fazla lisans mezuniyet alanı bulunan adaylardan mezuniyet bilgileri REBUS'a yansımayanların; YÖKSİS ile bütünleşmesi olan üniversitedeki mezuniyet bilgisi REBUS'a yansıyan ancak mezun olduğu diğer üniversitenin YÖKSİS ile bütünleşmesi olmadığı için REBUS ekranına mezuniyet bilgilerini giremeyenlerin (Örneğin; hem Ankara Üniversitesi hem de Polis Akademisi mezuniyetleri olan aday), YÖKSİS ile bütünleşmesi olan ancak REBUS'a yalnızca bir mezuniyet alanı yansıyan, diğer mezuniyet alanı yansımayanların (Ziraat Mühendisliği-Zootekni vb.), lisans mezuniyetine dair belgelerini REBUS'a (https://rebus.meb.gov.tr/) kaydedilmek üzere Bakanlığa 01 - 11 Kasım 2022 tarihleri arasında (11 Kasım 2022 günü saat 14.00'e kadar resmî iş günleri ve saatlerinde) ulaştırmaları zorunludur. Adayların, elden ya da posta yoluyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıtlı eğitim bilgilerini gösteren belge ile birlikte lisans mezuniyet belgesi/diplomasının, not döküm çizelgesi/transkriptlerinin ve yurt dışından mezun olanlara YÖK tarafından verilen diploma/mezuniyet denklik belgelerinin resmî onaylı bir örneğini Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Emniyet Mah. Milas Sk. No:21, 06500 Yenimahalle/ANKARA adresine belirtilen tarih ve saatlerde eksiksiz olarak ulaştırmaları gerekmektedir. (Belgelerin zamanında ve eksiksiz ulaştırılmasında sorumluluk adaylara aittir). Lisans mezuniyet belgeleri Bakanlık tarafından incelenip sisteme (https://rebus.meb.gov.tr/) kaydedildikten sonra adaylar tercih yapabilecektir. Ayrıca bu adaylardan istenen belgelerin [email protected] e-posta adresine de gönderilmesi gerekmektedir.

Adaylar; başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerine ilişkin sorularını [email protected] e-posta adresini, REBUS'a ilişkin teknik destek taleplerini  [email protected] e-posta adresini kullanarak Bakanlığımıza iletebilirler.

Ek-1: 2022 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu için : http://yyegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2022_11/01161309_2022_YLSY_BaYvuru_ve_Tercih_KYlavuzu.pdf

Ek-2: 2022 YLSY Tercih Tablosu için (Tablo-1) : http://yyegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2022_10/31103404_Ek-2_2022_YLSY_Tercih_Tablosu.pdf

Ek-3: 4'lük Sistemdeki Notların 100'lük Sistemdeki Karşılıkları için (Tablo-2) : http://yyegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2022_10/28155931_Ek-3_YOK_4luk_100luk_Not_KarYYlYYY.pdf

Ek-4: Lisans Programları ve Kodları için (Bilgi amaçlıdır) : http://yyegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2022_10/28155821_Ek-4_Lisans_Mezuniyet_ProgramlarY_ve_KodlarY.pdf

Duyurular için Genel Müdürlüğümüz sosyal medya hesapları: 

Twitter: @mebyurtdisiegtm      

Twitter (İngilizce): @foreign_edctn      

Instagram: @mebyurtdisiegitim 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.