Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri (24 Mayıs 2023)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Osman SEZGİN imzalı resmi yazıda ''14.08.2021 tarihli ve 31213 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği gereği rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için hedefler belirlenmektedir. Rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin eğitim kurumlarına özgü çalışmalara daha fazla ağırlık verebilmesi ve belirlenen hedeflere ilişkin çalışmaların daha yoğun olarak sürdürülebilmesi amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı için genel ve yerel olmak üzere birer hedef ve iki özel hedef belirlenmesi gerekmektedir.

Genel hedefler öğrencilerin yaş ve gelişim dönemlerine özgü genel ihtiyaçları ve ülke genelinde etkileri olan olay/durumlar ışığında belirlenmekte olup Bakanlığımız 2023-2024 eğitim öğretim yılı genel hedefi “Psikolojik Sağlamlık” olarak belirlenmiştir.

2023-2024 eğitim öğretim yılı için rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında il milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen yerel hedeflere ilişkin iş ve işlemlerin yürütülmesinde aşağıdaki hususlar esas alınacaktır.

1- 14.08.2021 tarihli ve 31213 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'nin on üçüncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Haziran ayında yapılan toplantıda iline ait rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ihtiyaç analizi sonuçları ile e-Rehberlik sisteminde yer alan ilgili eğitim öğretim yılına ait verileri inceler ve değerlendirir. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin ihtiyaçlar doğrultusunda bir sonraki eğitim öğretim yılı için yerel hedefleri belirler.” hükmü doğrultusunda il rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonları yerel hedef belirleyecektir.

2- İl rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonları tarafından belirlenecek olan yerel hedefin tüm kademelerde yer alan rehberlik ve psikolojik danışma servisleri tarafından çalışılması uygun olan hedeflerden belirlenmesine dikkat edilecektir.

3- 2023-2024 eğitim öğretim yılı için il rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonları tarafından belirlenen yerel hedeflerin eğitim kurumlarında planlı, standart ve sürdürülebilir olarak sunulabilmesi amacıyla eğitim içeriklerine ihtiyaç duyulmaktadır. Belirlenen yerel hedefler için eğitim içeriği hazırlamak üzere il milli eğitim müdürlüklerince eğitim kurumları ile rehberlik ve araştırma merkezlerinde görevli yeterli sayıda rehber öğretmen/psikolojik danışmanın katılacağı komisyon/komisyonlar oluşturulacaktır.

4- Komisyonlar tarafından öğrencilerin yaş ve gelişim düzeylerine göre http://orgm.meb.gov.tr/www/2020-2021-rehberlik-ve-psikolojik-danisma-programi/icerik/1413 bağlantısında yer alan “Hedef Listesi”, “Hedef İş Akış Çizelgesi” ve “İş Akış Çizelgesi Yönergesi” doğrultusunda okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenci ve velileri ile öğretmenler için eğitim içeriği hazırlanacaktır.

2023-2024 eğitim öğretim yılında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile birlikte hedef çalışmalarının belirtilen hususlar çerçevesinde eğitim kurumu paydaşları ile işbirliği içerisinde yürütülmesinin sağlanması ve söz konusu çalışmaların yürütülmesinde rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezlerine kolaylık sağlanarak aksaklığa meydan verilmemesi hususlarında; bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.