Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yetiştirilmek Üzere Yurt Dışına Gönderilecek Memurlara İlişkin Kontenjanlar

2023 Mali Yılı Gelir Gider Cetveli (6 Şubat 2023)

Yurtlar ve Pansiyonlar Daire Başkanı Bakan a. Burcu DAĞITAN imzalı resmi yazıda "2023 Malî Yılı Gelir Gider Cetvelleri (01 Ocak 2023-31 Aralık 2023) bütçe imkanları doğrultusunda onaylanarak Bakanlığımızın e-okul sistemi üzerinden erişime açılmış olup iliniz yatılı bölge ortaokullarının e-okul üzerinden onaylı pansiyon bütçelerine ait gelir gider cetvelini temin etmeleri gerekmektedir.

Pansiyon bütçelerine ait gelir gider cetvelinin biri okulun bağlı bulunduğu muhasebe biriminde diğer bir örneği de okul müdürlüklerinde kalacaktır. Ödeneklerin takibi ve harcamaların gelir gider cetveline uygun olarak gerçekleştirilmesi konusunda okul yönetimleriyle ilgili birimler arasında koordinasyon sağlanacaktır.

Ayrıca; 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu doğrultusunda kamu kaynaklarının ekonomik, etkili ve verimli kullanılması ile tasarruf tedbirleri kapsamında yatılı bölge ortaokulları mal ve hizmet alımlarına ilişkin ilanların öncelikle EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) üzerinden yapılması, gazete ilanı verilecekse ihalenin türü ve niteliğine göre alımın tek ilanla gerçekleştirilmesi gerekmekte olup, pansiyon bütçesinde belirtilen kalemler dışında yapılacak iş ve işlemlerde ise Bakanlıktan izin alınması gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.