Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

2023 Yılı Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı Kılavuzu

Başvurular 25 Ocak-27 Şubat 2023 tarihleri arasındadır. Sınav Ankara'da 2 Nisan 2023 tarihinde Pazar günü saat 10.00'da yapılacak. Sınav ücreti 320 TL'dir. Mesleki Yeterlilik Sınavı Sonuçları 17 Nisan 2023 tarihinde ilan edilecek. Sınav Giriş Belgesi 17 Mart 2023 tarihinden itibaren https://www.meb.gov.tr internet adresinden
alınabilecektir.

1. GENEL ESASLAR

a) Türk kültürünün yurt dışında tanıtılması, yayılması ve korunması, yurt dışındaki vatandaşlarımız ve soydaşlarımızın kültürel bağlarının korunması, güçlendirilmesi ve dinî konularda aydınlatılması ile Türk dilinin öğretilmesi amacıyla öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, öğretmen ve din görevlisi olarak yurt dışında görevlendirilecek personelin unvanı, sayısı, nitelikleri, seçimleri, görev yerleri ve süreleri, izinleri, yurt dışındaki görevlerinin sona erdirilmesi ve diğer hususlara dair usul ve esaslar 03/07/2003 tarihli ve 25157 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonun Çalışma Esas ve Usulleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurt Dışında Görevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yükümlülüklerinin Belirlenmesine İlişkin 05/06/2003 tarihli ve 2003/5753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla düzenlenmiştir.

b) Mesleki Yeterlilik Sınavı; yurt dışında görevlendirilecek öğretmenleri seçmek amacıyla ilgili mevzuat, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonun 03.01.2023 tarihli ve 02/2023 sayılı Kararı, Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün 14.11.2022 tarihli ve 63525747 sayılı Makam Oluru ile belirtilen işbu Kılavuz esaslarına göre Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü ile Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 02 Nisan 2023 tarihinde saat 10.00’da Ankara’da gerçekleştirilecektir.

c) Yurt dışında görevlendirilecek öğretmenler, Mesleki Yeterlilik Sınavı ve Temsil Yeteneği Sınavına tabi tutulacaklardır. Seçilecek öğretmenlerin alanları ve sayıları Kılavuz sonundaki
tablolarda belirtilmiştir.

ç) Temsil Yeteneği Sınavı, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu marifetiyle Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde Ankara’da gerçekleştirilecek, duyurular https://www.meb.gov.tr ve https://yyegm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

d) Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ile Millî Eğitim Bakanlığının https://www.meb.gov.tr ve https://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden öğrenebileceklerdir.

e) Adayların Millî Eğitim Bakanlığı ile yapacakları bütün yazışmalarda bu Kılavuzdaki Genel Amaçlı Dilekçe Örneğini (Ek-3) kullanmaları gerekmektedir.

f) Sınav süreci başladıktan sonra yeni ihtiyaçların ortaya çıkması ya da ihtiyaçların ortadan kalkması hâlinde Mesleki Yeterlilik Sınavı için belirlenen sınav başarı puanını ve kontenjanları azaltmaya veya artırmaya Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu yetkilidir.

g) Kılavuzda yer alan herhangi bir ülke grubunda öğretmen ihtiyacının karşılanamaması durumunda, görevlendirilmeye esas başarı sırasında bulunan ve şartları taşıyan öğretmenler arasından diğer ülke gruplarına Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunca görevlendirme yapılabilecektir.

ğ) Bu Kılavuz kapsamında başvuru yapan adaylar, “Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi/Okutman Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu 2023” kapsamında

gerçekleştirilecek sınava başvuru yapamazlar.

Öğretmen Kılavuzu 2023

Ek 1

Ek 2

Ek 3

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.