Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

3-5 Yaş Çocuklar için Ebeveyn - Çocuk Destek Eğitim Programı (30 Eylül 2022)

Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay MORKOÇ imzalı resmi yazıda ''Çocuklara yönelik müdahale programları planlanırken iki temel nokta göz önünde bulundurulmaktadır. Birincisi, müdahale programının olabildiğince çocuğun erken yaşlarında sunulması ikincisi ise ailenin eğitim sürecine dâhil edilmesidir. Bu noktadan hareketle çeşitli nedenlerle günlük 6 etkinlik saatlik okul öncesi eğitim kurumlarına devam edemeyen çocuklar ve aileleri için Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde Ek-1'de yer alan Ebeveyn Destek Eğitim Programı ve Ek-2'de yer alan Çocuk Destek Eğitim Programı hazırlanmış ve e-Yaygın modülünde yayınlanmıştır. Bu programlarla; 3-5 yaş aralığında çocukları olan ebeveynlerin çocukları ile olan etkileşimlerinin arttırılması, çocukların bütünsel gelişimlerinin desteklenmesi ve ebeveyn-çocuk gelişiminin bütüncül olarak desteklenmesi amaçlanmaktadır. Ebeveyn Destek Eğitim Programı ve Çocuk Destek Eğitim Programı e-Yaygın sisteminde iki ayrı program olarak eklenmesine rağmen bahsi geçen programlar; başlangıç ve bitiş tarihleri aynı, süreç içerisinde birbirinden bağımsız olarak yürütülecek şekilde ortak hedefler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Söz konusu programlar ve bu programlara ilişkin Ebeveyn Çocuk Destek Eğitim Programı Uygulama Kılavuzu ekte gönderilmiş olup On Birinci Kalkınma Planı, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı ve MEB Stratejik Planı hedefleri doğrultusunda 3-5 yaş çocukların okul öncesi eğitime erişimi için; il ve ilçe milli eğitim müdürlüklelrinin temel eğitim ve yaygın eğitimden sorumlu şube müdürlükleri koordinesinde halk eğitim merkezi müdürlükleri iş birliği içinde, fiziki şartları uygun olan her derece ve türdeki okul bünyesinde Ebeveyn Destek Eğitim Programı ve Çocuk Destek Eğitim Programı kurslarının açılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.