Öne Çıkanlar Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Murat Kurum

3'üncü Kategori İllerde Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri (22 Mart 2023)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzalı resmi yazıda "Afet bölgesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin başlatılması üç kategoride planlanmış ve alınan kararlar 20.02.2023 tarihli ve E-83203306-10.03-70671306 sayılı yazımızla bildirilmiştir. Bu kapsamda üçüncü kategoride yer alan ve 27 Mart 2023 tarihine kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerine yönelik olarak Bakanlığımız ve ilgili tüm paydaşlarla yürütülen hazırlık çalışmaları neticesinde söz konusu illerde kademeli olarak eğitim ve öğretime başlanması yönünde karar alınmıştır.

Bu kapsamda; Adıyaman ilinde; Kâhta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerinde, Hatay ilinde; Yayladağı, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Dörtyol, Payas ve Arsuz ilçelerinde, Kahramanmaraş ilinde; Andırın ve Ekinözü ilçelerinde, Malatya ilinde; Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçelerinde, 27 Mart 2023 tarihi itibarıyla eğitim ve öğretime başlanacaktır.

Eğitim ve öğretim faaliyetleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kullanılması uygun görülen bina ve eklentilerinde sürdürülecek olup ihtiyaç olması durumunda ikili eğitim ve taşımalı eğitim imkânları da kullanılabilecektir.

Söz konusu bu dört ilimizin diğer ilçelerinde ise gerekli tedbirler alındıktan sonra valilikler tarafından alınacak karar doğrultusunda okul ve kurumlarımız eğitim ve öğretime başlayabileceklerdir. 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.