Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

31 Aralık 2020 Tarihli Yüz Yüze Eğitim Derslerinde Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları Yazısı

Genel Müdür V. Bakan a. Dr. Ahmet Vefa Güler imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini yürüten Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinin haftalık ders çizelgelerinde belirtilen yüz yüze eğitim alan dersleri; okul türü olarak her biri kendi alanında olmak üzere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı ortaöğretim kurumlarında, ''bir dersten başarılı olma puanı ile proje ödevi uygulaması'' hariç ilgili ortaöğretim kurumunda uygulanan yönetmelik ve mevzuat çerçevesinde verilmektedir.

COVID-19 salgını sebebiyle söz konusu ortaöğretim kurumlarında uygulanan yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ile ölçme ve değerlendirme uygulamaları Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinin haftalık ders çizelgelerinde belirtilen yüz yüze eğitim alan derslerinde de aynen uygulanmaktadır.

Bu durum göz önünde bulundurularak, yüz yüze eğitim alan derslerinin ölçme ve değerlendirme uygulamaları ''Sınavların Ertelenmesi'' konulu Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 25 Aralık 2020 tarihli ve E.83203306-10.03-18436739 sayılı yazısında belirtilen hususlar dikkate alınarak gerçekleştirilecektir.

Bugüne kadar gerçekleştirilmiş ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olup bu kapsamda, derslere ilişkin yapılmış olan sınavlar ile performans çalışmalarına ilişkin puanların aritmetik ortalamasının Açık Öğretim Liseleri Bilgi Yönetim Sistemine işlenmesi sağlanacaktır.

15 Şubat 2021 tarihinden itibaren salgının seyrine göre başlayacak olan 2. dönem yüz yüze eğitim veya uzaktan eğitim uygulamalarında grup oluşturulması işlemleri için; 1. Dönem sınavlarının yapılması ve sonuçlarının sisteme girilmesi işlemleri beklenilmeden, 2020/2021 eğitim öğretim yılı birinci döneminde, söz konusu okullarımızın Haftalık Ders Çizelgesindeki 1. döneme ait dersleri yüz yüze almak için kayıt yenileyen tüm öğrenciler ile daha önceki dönemlerde bu dersleri almış öğrencilerden 2. dönem eğitime devam etmek için başvuranlar dikkate alınacaktır.

Bundan sonra da; örgün ortaöğretim kurumları için salgının seyrine göre yapılacak uygulamalar Genel Müdürlüğümüze bağlı Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinin yüz yüze alan derslerinin eğitiminde de dikkate alınacaktır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.