Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

3600 Ek Gösterge Çalışmaları Tamamlanmalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bugüne kadarki kazanımların tamamını mücadelemizin ve ısrarımızın sonucunda elde ettik. Bu mücadelenin sonunda da 3600 ek gösterge ve kamuda sözleşmelilik konusu 2022 yılı içerisinde Memur-Sen ile yürütülecek ortak çalışmayla tamamlanacak. Kasımda gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda (KPDK) komisyon oluşturulmasını ve çalışmaların başlatılmasını talep ettik. Bu çerçevede, 3600 ek gösterge konusunda yapılacak çalışmalar hem haksızlığa hem de yeni yasal düzenlemelere gerekçe oluşturmadan tamamlanmalıdır. Bu sonucu ulaşmak için ise vaadin kapsamının genişletilmesi gerekmektedir. Unvan, kurum, öğrenim durumu, hizmet sınıfı gibi gerekçeler üzerinden ayrım yapılmasının adil bir sonuç üretmiyor” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bu toplu sözleşmeyle; okul öncesi ve sınıf öğretmenine, atölye şefliği görevi verilen öğretmenlere iki saat şube sorumluluğu ücretinin ödenmesi, RAM’larda özel eğitim öğretmenlerine ek ders ücretlerinin 15 saatten 18 saate çıkarılması, yaygın eğitim kurumlarında nöbet ücreti ödenmesi, eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması, belletici görevi verilen öğretmenlere ilave artış sağlanması ve belletici görevinde de sınırın yükseltilmesi, ilave olarak yöneticilerin aylık ders ücret sınırının 56 saatten 64 saate çıkarılması, pansiyonlu okullardaki yöneticilere de belletmenlik ücretinin verilmesi, müdür ve müdür başyardımcılarının ilave ek ders ücretine bir saat daha eklenerek diğerleriyle eşitlenmesi gibi birçok önemli maddeyi bu toplu sözleşmeyle kazanımlarımız arasına ekledik." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.